Nyitókép: sita

 

A petíciós bizottság leadta a támogató aláírásokat Andrej Danko SNS-elnök államfőválasztáson való indulásához – erősítette meg a TASR-nek Danko. Az induláshoz 20 ezer támogató aláírást gyűjtött. Az aláírásgyűjtést tavaly év végén kezdte meg, az SNS elnöksége január közepén teljes támogatásáról biztosította, és felszólította a választáson való indulásra.

 

Szintén pénteken adta le a választásokon való induláshoz szükséges támogató aláírásokat Šttefan Harabin korábbi igazságügyi miniszter, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke, aki csupán néhány napja jelentette be, hogy egyáltalán indulni kíván.

 

Elnökjelöltet legalább 15 parlamenti képviselő indíthat, a polgári jelölteknek 15 ezer választópolgár aláírását kell összegyűjteniük petíció formájában.

 

 hirdetes_300x300  

Idáig Ivan Korčok, Ján Kubiš, Peter Pellegrini, Forró Krisztián, Andrej Danko és Štefan Harabin adták le a támogató aláírásokat, vagy Pellegrini esetében a képviselők általáli jelölési javaslatot. A törvény szerint legkésőbb január 30-ig van lehetőség a jelöltállításra.

 

Forró államfőjelölt nekivág: Az államfőválasztás szerinte megmutatja a magyar közösség erejét a Felvidéken

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!