Nyitókép: Körkép.sk

 

29 508 aláírás. Aktivistáik elmondása alapján 0,50 eurócentet fizetve darabjáért (15 ezer euróért) ennyit gyűjtött össze a Magyar Szövetség Forró Krisztián pártelnök államfőjelöltsége érdekében.

 

Az összegyűlt aláírásokat ma adta le a parlament iktatójában Forró Krisztián és Bárdos Gyula, ahol ellenőrzik azok valódiságát. Bárdos a petíciós bizottság elnöke, aki a súlyos belső problémákkal küszködő, szétesőben levő Csemadok elnökeként segítette Forró aláírásgyűjtését.

 

 hirdetes_810x300  

Király Zsolt: Ok, Krisztián! De miért?

 

A pártelnök a Körkép.sk kérdésére elmondta, minimális cél számára a március 23-i államfőválasztáson a szavazatok 4 százalékának megszerzése. Forró a teljes szlovák sajtónyilvánosság előtt sajnos elmulasztotta részletesen kifejteni, hogy miért is fontos a magyar államfőjelölt indulása. Nem élt a nagy médiafigyelem lehetőségével úgy, hogy a szlovák többség figyelmét is ráirányítsa a megoldatlan problémákra. Alig pár perces rövid felvezetőjében annyit mondott csak: fontos, hogy rámutasson, magyarok is élnek Szlovákiában, akiknek igényeik vannak.

 

29 508 aláírás, valamint Forró Krisztián és Bárdos Gyula államfőjelöltek. Kép forrása: Körkép.sk

 

A pártelnök szintén a Körkép.sk kérdésére kijelentette, hogy nem lesz rajta az EP-listán. Röviddel az államfőválasztás után ugyanis Európai Parlamenti választásokat is tartanak.

 

Forró államfőjelöltségéről bővebben véleménycikkünben is olvashat.

 

Forró és a legszűkebb kampánystáb. Kép forrása: Körkép.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.