Nyitókép: sita

 

Az SNS Gabriela Matečná korábbi mezőgazdasági minisztert jelöli a harmadik államtitkári posztra a környezetvédelmi tárcánál. Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter (SNS-jelölt) tiszteletben tartja a jelölést.

 

A tárca közlése szerint Matečná feladata elsősorban a kétoldalú kapcsolatok és a minisztérium külpolitikai kapcsolatainak fenntartása lenen. Matečná kinevezéséről már ma (február 6-án) dönthet a kormány.

 

Taraba szerint az államtitkári posztok kiosztása elsősorban a politikai pártok politikai döntése. Az SNS szóvivője szerint a párt határozottan kiáll politikai jelölése mellett.

 

 hirdetes_300x300  

„Matečná az elmúlt három évben nem csak mediális zaklatásnak, hanem körültekintő vizsgálatoknak is ki volt téve, amelyek végeredménye, hogy a bűnüldöző szervek nem találtak semmilyen jogsértést a részéről”

 

közölte az SNS szóvivője.

 

A szlovák nemzetiek az ártatlanság vélelme szellemében úgy vélik, hogy semmi akadálya annak, hogy Matečná környezetvédelmi államtitkár lehessen. Az SNS értékeli, hogy Taraba akceptálta a jelölést.

 

Matečná Nyitrán végzett a Mezőgazdasági Egyetemen. Pályafutása során dolgozott a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségnél és a Szlovák Földalapnál is. 2016-ban mezőgazdasági miniszternek nevezték ki. Rövid ideig az oktatásügyi miniszter feladatait is ellátta.

 

A III. Fico-kormány lemondása után 2018-ban a Pellegrini-kormányban is az agrártárcát vezette.

 

Neve felmerült az ún. Állattenyésztő-ügyben (Dobytkár), mely az uniós agrártámogatásokat elosztó PPA-val (Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség) kapcsolatos korrupciós láncról szól, amelyen keresztól bizonyítottan több mint 10 millió eurónyi csúszópénz cserélt gazdát pályázatok odaítéléséért cserébe.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!