Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Zuzana Čaputová államfő a Btk. esetében a politikát helyezte az emberek érdekei elé – reagált a Hlas-SD arra, hogy az államfő aláírta a törvénymódosítást, és az Alkotmánybírósághoz fordul miatta. A Hlas-SD szerint ezzel az államfő csatlakozott azokhoz, akik a lakosságot riogatják a módosítások miatt, és lehetetlenné tette, hogy a parlament esetleg tovább módosítsa az egyes rendelkezéseket, amelyekkel növelhetné az emberek biztonságérzetét.

 

„Az államfő ezzel lehetetlenné tette, hogy a parlament esetleg tovább módosítsa az egyes rendelkezéseket, amelyekkel növelhetné az ellenzék által folyamatosan rémisztgetett és félrevezetett emberek biztonságérzetét. A Hlas-SD ezért aktívan fellép annak érdekében, hogy a törvények megvédjék az embereket, biztonságban érezzék magukat és nagyobb bizalommal legyenek a saját államuk iránt”

 

közölte a párt állásfoglalását Karolína Ducká szóvivő.

 

Az alkotmánybírósághoz fordul az államfő a Btk. módosítása miatt

 hirdetes_810x300  

 

A Hlas-SD azt állítja, hogy az államfő egyetért a büntetőjogi módosításokkal.

 

„Annak ellenére, hogy többször kijelentette, újratárgyalásra visszaküldi a parlamentbe a Btk. módosítását, úgy döntött, hogy aláírja. Az emberek ezt csak úgy értelmezhetik, hogy az államfő egyetért ezzel a módosítással”

 

szögezte le a párt.

 

Samuel Migaľ, a Hlas-SD képviselője kijelentette, az államfő a nyilatkozataival egyértelműen az ellenzéki pártok oldalára állt, másrészt pénteki döntése alapján egyetért a törvénymódosítással.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!