Nyitókép: Facebook, Orosz Örs

 

Sem a Bugár-Solymos féle Most-Híd, sem a Simon Zsolt vezette Magyar Fórum nem indul a 2024-es Európai Parlamenti választásokon, derül ki a belügyminisztérium friss összegzéséből. A politikai pártoknak és mozgalmaknak 2024. március 10-én éjfélig kellett leadniuk jelöltlistájukat az idei EP-választásokra.

 

Ezek szerint 24 párt és egy koalíció méretteti meg magát június 8-án a Szlovákiának járó 15 brüsszeli EP-mandátumért.

 

 hirdetes_300x300  

A magyarok  megosztásában jeleskedő két politikai formáció így lényegében azt bizonyítja, hogy a legutóbbi parlamenti megmérettetésen akkora pofont kapott a választóktól, hogy abból a mai napig nem tért magához.

 

Mint ismert, a 2023-as parlamenti választáson a Simon Zsolt vezette Magyar Fórum 3 489 szavazattal alig 0,11 százalékot szerzett, a Solymos László, Rigó Konrád féle Most-Híd pedig 7 935 szavazatot ért el, ami 0,26 százalékra volt elég. Mindkét párt annyit szavazatot szerzett, amennyi olvasót a Körkép.sk egy gyengébb óra alatt összegyűjt.

 

E bukott politikusok utolsó ismert felvonulási területe az Ipolyhidvég – Drégelypalánk közti Ipoly-híd átadó ünnepsége volt, ahová Ipolyhidvég Most-Híd színekben megválasztott polgármestere meghívására érkeztek. A Körkép.sk értesülései szerint a jelenlévők túlnyomó többsége tudomást sem vett Bugár Béláról, Solymos Lászlóról vagy éppen Érsek Árpádról, akik álltak így magukra hagyottan ácsorogtak a hátsó sorokban.

 

Egyedül a Magyar Szövetség influenszere fotózkodott velük és hallgatta figyelmesen Bugár Béla tanácsait.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.