Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Peter Pellegrini az elnökválasztás nem hivatalos győzteseként köszönetet mondott a választóknak. Kijelentette, a győzelem számára hatalmas kötelezettségvállalás, megtiszteltetés és elégtétel. Pellegrini köszönetet mondott a koalíciós partnereinek is.

 

„Biztosíthatom a kormányt, hogy ha teljesíti a programját, nem kell attól tartania, hogy mint az elmúlt tíz évben, ellenzéki- opportunista centrum jön létre az elnöki palotában, amely ártani fog a kormánynak és az országnak, külföldön is, és a kormány kudarcai felett fog örvendezni” – jelentette ki Pellegrini. Ugyanakkor hozzátette, kritikátlan csodálója sem lesz a kormánynak.

 

Király Zsolt: 12 pontban a szlovákiai államfőválasztásról és Pellegrini győzelméről (gyorselemzés)

 

 hirdetes_810x300  

Pellegrini abban is segíteni akarja a kormányt, hogy javítsa az emberek életszínvonalát és teljesítse a programját. Leszögezte, hogy védeni fogja a nemzetállami érdekeket, és mindent megtesz, hogy Szlovákia a béke oldalán álljon.

 

Megjegyezte, tudatában van annak, hogy problémák is vannak az országban, de csak akkor találja meg az ezekből kivezető utat, ha a nemzet képes összefogni, és közösen energiát, erőt talál a problémák megoldására.

 

Pellegrini ígéretet tett, hogy az összes állampolgár elnöke lesz, függetlenül attól, hogy rá szavaztak-e, vagy sem. „Mindig a Szlovák Köztársaság oldalán fogok állni, számomra mindig az ország érdekei lesznek az első helyen” – szögezte le.

 

Pellegrini eredményváróján győzelmi hangulatban ünnepeltek a jelenlevők. Már a szavazatok 88%-ának összeszámlálása után örömkiáltásokban törtek ki, elénekelték a himnuszt és Pellegrinit éltették.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!