Hájos Zoltán: a város méltóképpen adózik az 1998-ban Dunaszerdahely díszpolgárává avatott Kossuth-díjas magyar építész emlékének

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Dunaszerdahelyen a városháza jellegzetes tornyának falán ezentúl gránittábla és bronz fejdombormű őrzi Makovecz Imre Kossuth-díjas építész emlékét, akit 19 évvel ezelőtt avattak a város díszpolgárává.

 

 hirdetes_300x300  

Kattints a folytatásért!

 

[stw]

 

A dunaszerdahelyi városháza Makovecz-féle tornya immár az emléktáblával.

 

Hétfőn koraeste tartották a szónokokat is megható ünnepséget annak a toronynak a tövében, amely a 2011-ben elhunyt Kossuth-díjas magyar építész tervei alapján épült meg.  A teljesen megújult külsejű városháza is a mester keze nyomát dícséri, amelyet 1998. október 25 -én szenteltek fel.

 

Ezzel az emléktáblával méltóképpen adózik Dunaszerdahely városa Makovecz Imre emlékének, az organikus építészet világhírű magyarországi mesterének, városunk néhai díszpolgárának

 

– mondta az ünnepségen Hájos Zoltán Dunaszerdahely polgármestere. Ezt követően felkérte Pázmány Péter korábbi polgármestert, a tábla elhelyezésének ötletgazdáját és Makovecz közeli munkatársát, Siklósi Józsefet az emléktábla leleplezésére, amelyet Lipcsey György Munkácsy-díjas szobrászművész alkotott.

 

Makovecz Imre emléktáblája a városháza bejáratánál.

 

Makovecz Imrére Siklósi József Ybl-díjas építész emlékezett, külön hangsúlyt helyezve a dunaszerdahelyi munkásságára.

 

(A tudósítást rövidesen frissítjük)

 

Siklósi József: Makovecz átformálta Dunaszerdahelyt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!