Migránssimogató konferencia zajlik az MKP vezetésű városban, melynek előadói Barak László, a Világi Oszkárhoz közeli Paraméter nevű bulvárportál főszerkesztője és Horn Gábor, az SZDSZ korábbi vezető politikusa és kampányfőnöke.

 

A „Hogyan változott az elmúlt öt évben a V4 országainak szerepe az Európai Unióban?“ című konferencia résztvevőit Horváth Árpád (MKP), Gúta polgármestere köszöntötte.

 

A konferencián többek között annak kérdését járják körbe, hogy nőtt-e a V4 országokban az eurószkepticizmus és jobboldali radikalizmus. Ismerve a meghívottak világlátását és álláspontját, a válasz előre borítékolható.

 

 hirdetes_300x300  

Mindez furcsa egy MKP vezetésű városban, mely párt a migránsválság idején aláírásgyűjtést szervezett a migránsok befogadásának megállítására.

 

Érthetetlen mindez egy MKP-s polgármester vezette Gútán, a város első emberének aktív részvételével. Mindezt úgy, hogy tudjuk, az MKP a Fidesz-KDNP felvidéki stratégiai partnere. A magyar kormány migránsválsághoz és az SZDSZ-hez fűződő viszonya pedig szintén jól ismert mindannyiunk előtt.

 

A napokban számoltunk be a Körképen nagy vihart kavart cikkünkben arról, hogy Menyhárt József, az MKP elnöke a pártot évek óta keményen támadó Barak László Madách-díját méltatta.

 

Menyhárt József (MKP): Barak László megérdemelte a Madách-díjat. Már rég meg kellett volna kapnia

 

Barak kitüntetése több szakmabeli és felvidéki magyar rosszallását is kiváltotta, köztük Grendel Lajos Kossuth-díjas felvidéki magyar íróét is.

 

„Furcsa dolgok történnek mostanában a Világi Oszkárral gyanúsan szoros kapcsolatokat ápoló, politikailag egyre inkább irányt tévesztő Menyhárt Józseffel” – írtuk minapi cikkünkben. A mai konferencia újabb kockája a helyenként sajnálatosan egyre vállalhatatlanabbá váló mozaiknak.

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: Új Szó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!