Mint arról már korábban beszámoltunk, régiószerte számottevő szemét hever kint a természetben. A felelőtlen emberek ugyanis folyamatosan eldobálják, kihajítják gépjárműveikből  a hulldékot. Legyen az lebomló, vagy éppen nem lebomló szemét.

 

Nyárasd – Alistál között

 

Tény, hogy a hulladéktermelés világszerte rohamosan növekvő tendenciát mutat, amire az önkormányzatok, polgári társulások, önkéntesek, de az állami szervek is különféle szemétgazdálkodási lépésekkel reagálnak. Annak ellenére, hogy szinte mindenütt számtalan kuka található, polgártársaink némelyike fogja magát és szemetét a természetbe hajítja. Mit sem törődve azzal, hogy szennyezi a környezetet, aivel árt önmagának és szeretteinek!

 

Alistál községben

 

 hirdetes_810x300  

A régiókat járva azt tapasztalom, tömérdek hulladék hever a természetben. Tönkrement autógumitól kezdve a háztartási hulladékon keresztül „divatjamúlt” ülőgarnetúrán át szinte minden, amit ember megunhat, s esztelenül elhajít, kirak az autóból.

 

Ezzel a jelentős problémával önkormányzatok, civil szervezetek, önkéntesek egyaránt küzdenek, és évente  környezettisztító brigádokkal próbálják „megszabadítani” a szeméttől. Így volt ez idén is. A kezdeményezésbe polgármesterek, helyi képviselők és a lakosság egyaránt bekapcsolódtak. A tavaszi falutisztító brigádon Nagyszarva község közigazgatási területén információnk szerint 1,16 tonna szemetet gyűjtöttek össze. Nyárasdon közel 6 konténer hulladék hevert a község kül- és belterületén. Alistál községben is 50 tonna szemettől tisztították meg a falu területét.

 

A Dunaszerdahely – Somorja közötti I/63-as számú főút mentén.

 

Köszönhetően a hulladékszedésbe bekapcsolódó személyeknek, öröm volt látni a megtisztult területeket. Sajnos azonban nem tartott sokáig ez az állapot, és hiába a környezettudatosság népszerűsítése,  az eszeveszett szemetelők nem vették észre magukat és immár újra szemetelnek. Pedig tudjuk, hogy Szeretett Felvidékünk hulladék nélkül a legszebb!

 

Nagyszarva községben

 

Az I/63-as főút mentén

 

 

Az „újkeletű” szemetét…

 

 

 

 

 

 

 

Alistálban szemétszedés után.

 

Nyárasd – Alistál között

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.