Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Idén formabontó Mikulásünnepség várta a kulcsodi gyerekeket. Míg a korábbi években a kultúrházban találkozhattak a Mikulással, addig idén színes, zenélő kamionon érkeztek a csomagok.

 

„Az elmúlt 20-25 évben volt már, hogy szamárhúzta kocsin, volt hogy krampuszokkal és angyalkákkal érkezett meg minden házhoz a Mikulásunk, míg az utóbbi időben inkább a kultúrházban, családias légkörben, vidám karácsonyi műsorral vártuk a gyerekeket. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy idén újítunk, így hó hiányában kamionon érkezett meg a kulcsodi gyerekekhez a Mikulás, és vele együtt a csomagok is.”

 

nyilatkozta a Körkép.sk-nak Bognár Csaba kulcsodi polgármester.

 

 hirdetes_300x300  
fotó: Komjáthy Lóránt

 

Hogy az újításnak sikere volt, az nem is kétséges. Már fél órával a Mikulás tervezett érkezése előtt gyülekezni kezdtek a gyerekek, szülők, nagyszülők, hogy együtt várják a „meglepetésvendéget”. A vidám, zenélő, karácsonyi fényfüzérekkel díszített kamion, és rajta manók, mikuláslányok, rögtön megtetszettek nem csak a kisebbeknek, de az idősebb korosztálynak is.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A Mikulás szobájának berendezett kamionon éneklő, integető manók, rénszarvas és mikuláslányok érkeztek, és míg a gyerekek segítségével (hangos „Mikuláááás”-kiáltásával) sikerült felkelteni az est főszereplőjét, kedvesen elszórakoztatták a csillogó szemű gyerekeket.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A manók mellett nagy sikert aratott a rajzfilmekből ismert hóember-figura, Olaf is, aki a tömegben sétálgatva szórakoztatta a gyerekeket.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A Mikulás nagy meglepetésre énekes tehetségről tett tanúbizonyságot, így együtt táncoltak és énekeltek nem csak a szereplők, de a gyerekek és kísérőik is.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A műsort követően minden gyermek felmehetett és leülhetett a Mikulás mellé, aki a jó gyerekeket édességgel teli csomaggal jutalmazta. A bátrabb éneklő vagy szavaló gyerekek külön figyelmességet is kaptak a Mikulás segítőitől, valamint hatalmas tapsot a jelenlévőktől.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A Mikuláskamion néhány éve bukkant fel a Csallóközben, azóta pedig töretlen sikere van. Évről évre egyre több megkeresést kap a Ruppenthall szállítmányozó vállalathoz tartozó vidám kamion és annak alkalmi legénysége: a Mikulás és a Manók.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

Az egész családnak felejthetetlen élményt nyújtott a Mikuláskamion

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.