Szombati látogatásomkor a piacon Rimaszombatban az árusok sajnálkoztak, hogy akkor fényképezem az áruikat, amikor már pakolnak össze. Kértek, hogy menjek hétfő reggel, amikor szép, friss árujuk lesz.

 

Elmentem. Úgy gondolom, hogy érdekes a zöldség, gyümölcs, a virág, a palánta és nem kevésbé érdekesek az árak is. Tapasztalataink szerint a kedves olvasó szívesen nézegeti őket Királyhelmecen ugyanúgy, mint Dunaszerdahelyen.

 

Az árusoknak nem volt ellenvetésük a fényképezés ellen. Rendezgették a portékájukat, mondták, remélik, hogy „New York Timesbe” lesznek benne. Mondtam nekik, hogy majdnem ott, a Körkép se sokkal kisebb.

 hirdetes_300x300  

 

 

Panasszal voltak. Rimaszombat városában pár éve a volt piac helyén elkezdett építkezni egy magán-társaság, de még nincs befejezve. Szép épület lesz, a városnak bizonyára díszére válik, de a piac kérdése azóta is rendezetlen. A piacozás a városban rendszertelen, ez bizonytalanságot okoz az árusoknak, kofáknak, vásárlóknak egyaránt. Irigykedve beszéltek Losoncról, de főleg Fülekről, ahol most nyitottak meg egy szép piac-csarnokot.

 

– Ha nem oldja meg a város a központi piacot, azt a lakossága sínyli meg, mert az árusok, kofák a járás déli részéről máshova viszik az árut – mondja egyikük.

 

Úgy gondolom, hogy igazuk van, a város vezetésének – sok egyéb gondja-baja mellett – erre is kellene gondolnia.

 

További képek:

 

 

Mede Géza

 

képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.