Nyitókép: Körkép.sk

 

2023. február 17-én délelőtt a Szövetség-Aliancia Gútai, Csallóközaranyosi és Keszegfalvai Helyi Szervezeteinek vezetősége sajtótájékoztatót tartott, amelyre a párt komáromi járási irodájában került sor. A sajtótájékoztató témája tiltakozó aláírásgyűjtési kezdeményezés volt Rastislav Káčer magyarellenes, Orbán-fóbiás kijelentései ellen.

 

Káčer újra Orbánozott – Vastag hírszerzési aktáról beszél Magyarországról, melyet trezorjában rejteget

 

 hirdetes_300x300  

A gyűlést Becse Norbert, a Szövetség komáromi járási elnöke nyitotta meg, üdvözölve a jelenlévőket. Elmondta, hogy az aláírásgyűjtési kezdeményezés Dr. Viola Miklós, a Szövetség MKP Platform elnökségi tagjától származik, akihez csatlakoztak a fent említett alapszervezetek is.

 

A sajtótájékoztatón jelen volt továbbá Zink Vass Nóra, a Szövetség MKP Platform országos és járási titkára, Varjú Éva, a Csallóközaranyosi Helyi Szervezetének vezetője, valamint Pataki Dezső, a Keszegfalvai Helyi Szervezet vezetője.

 

Dr. Viola Miklós elmondta, úgy véli, nem nézhetjük tétlenül Rastislav Káčer utóbbi időkben tett kijelentéseit, mert azok végtelenül rossz hatást gyakorolnak a szlovák-magyar kapcsolatokra, és különösen hátrányosan érintik a felvidéki magyarságot. Ezért aláírásgyűjtést kezdeményeznek, amellyel felszólítják Rastislav Káčer szlovák külügyminisztert a bocsánatkérésre.

 

 

Dr. Viola Miklós mellett Pataki Dezső, a Keszegfalvai Helyi Szervezet vezetőjének véleményét hallhattuk, aki rámutatott arr, hogy ilyen nehéz időben ismét a magyar kérdést húzzák elő, ami eltereli a figyelmet a valóságos problémáktól, amit a szomszédunkban dúló háború okoz, és ami komoly gazdasági válságot von maga után a gáz és a villany árának drasztikus emelkedésével. Továbbá azt is hangsúlyozta, saját tapasztalatai szerint a köznapi emberek körében a szlovák-magyar kapcsolatok teljesen jók, a településeken az emberek békességben megélnek egymás mellett, a békétlenséget mindig egyes politikai vezetők szítják.

 

Az aláírásgyűjtés, amely egy alulról jövő kezdeményezés, egyelőre papír alapon történik, amelyet elsődlegesen a Komáromi járás helyi szervezeteihez juttatnak el, de szívesen veszik, ha a kezdeményezéshez további régiók is csatlakoznak.

 

Amennyiben igény mutatkozik az aláírás lehetőségének elektronikus formájára, akkor ezt is lehetővé teszik.

 

A kezdeményezés szövege alább olvasható:

 

Kép forrása: Körkép.sk

 

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.