Elvesztette veretlenségét az új stadionban és kiesett a Slovnaft Cupból a DAC.

 

A keddi mérkőzés után László Csaba  Körképnek nyilatkozott:

 

Az érzéseim inkább szomorúak és indulat is van bennem. Le a kalappal a közönség előtt. Azt hiszem, hogy megtettek mindent, és hajtották, űzték a csapatot előre. Azt hiszem, hogy ma este ez egy olyan meccs volt, hogy ha holnap reggelig játszottunk volna, akkor sem tudtunk volna gólt rúgni. Mindent eltaláltunk, a kapus mindent megfogott. Amit nem tudott megfogni, az ment a kapufára. Aztán jött a piros lap Kontárnak. De utána sem lehetett érezni, hogy ők vannak többen, hanem mintha mi lettünk volna emberelőnyben. Ez pozitív volt a csapat részéről, de azt hiszem, hogy sokat kell még fejlődni, dolgozni, hogy az ilyen harcos játékokat, mérkőzéseket behúzzuk. Pláne hazai pályán. 

 

 hirdetes_810x300  

A mai az egyik legfájdalmasabb vereség volt számomra itt Dunaszerdahelyen. De el kell fogadni a vereségeket is, és ezekből levonni a helyes, indulatmentes tanulságot, hogy még a kupákban is sok örömöt tudjunk szerezni a szurkolóknak. Nagyon remélem, hogy a következő bajnoki mérkőzéseken, legalábbis ebben a stadionban veretlen marad a csapat. Olyan mérkőzést kell játszani a Zsolna ellen, aki 6:0-ra verte meg Dunaszerdahelyt. Szombaton mindent meg kell mozgatni és jóvá kell tenni ezt a vereséget és a közönség kegyeit ugyanúgy jó játékkal, győzelemmel, győzelmekkel visszanyerni.  


A DAC jövőjéről

 

Most már mondhatjuk, hogy stabilak vagyunk a bajnokságban. Amikor idejöttem, azt mondtam, hogy stabilizálni kell a csapatot. Mínusz gólarányban voltunk, kieső helyen, ez nem volt jó. Mindenkinek a közös munkája, hogy stabilizáltuk magunkat. Megpróbáltunk egy picit oda felnőni oda, amilyen irányba az infrastruktúra is fejlődik. Elmondhatom, hogy nagyon sok mérkőzésen a stáb, a csapat, a szurkolók is szinte egymásra találtak. Az igazolásaink, amiket elkezdtünk, már a jövőbe tekintenek. Jött egy fiatal Šatka, Šafranko, ott van a fiatal Huk, a fiatal Aluku, jött hozzánk egy fiatal Mervó Bence.

 

Mindenki látja, hogy milyen irányba szeretnénk elmozdulni. Szeretnénk egy olyan csapatot, amely az új bajnokságban mindenféleképp az első hatban fog végezni még mielőtt szétválasztanák a bajnokságot a 22 forduló után. Ez kell, hogy legyen a klubnak meglátásom szerint az elsődleges célja jövőre. És persze ez a fránya kupa…

 

Ma kezünkben volt a lehetőség, és nem éltünk vele. Ha esetleg kikapsz egy olyan mérkőzésen, ahol az ellenfél partiban van veled, és tényleg egy nüánsz dönt, de ma saját magunkat vertük meg. Ezeket a vereségeket el lehet kerülni. Ezt szeretném jövőre mindenféleképp kiiktatni, ezen kívül megpróbálunk tovább erősödni, ezek a céljaim.

 

DAC-Slovan örökrangadó előtt

 

Az YBS DAC Fanklub szurkolói nagy erőkkel készülnek a Slovan elleni áprilisi örökrangadóra, amely koreográfiájának megvalósításához gyűjtést is szerveznek. A DAC legnagyobb szurkolói klubja köszönettel fogad támogatást mindazoktól, akik az örök ellenfél Slovan ellen is szeretnének felejthetetlen biztatást és hangulatot varázsolni a DAC Arénában.

 

A támogatásokat az alábbi számlaszámon fogadják:

 

IBAN: SK4109000000005080524906 (Az YBS számlaszáma)

Swift: GIBASKBX

 

A keddi kupamérkőzéssel kapcsolatos beszámolónk, képriportunk:

 

DAC – Poprad 0:1 – Bár 10 emberrel is hősiesen küzdött, kiesett a kupából a DAC – Képek, videók, riportok

 

Király Zsolt

 

További ajánlott írásunk:

 

DAC – Poprad 0:1 – Bár 10 emberrel is hősiesen küzdött, kiesett a kupából a DAC – Képek, videók, riportok

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!