A múlt heti Szenice elleni idegenbeli győzelmével a DAC beküzdötte magát a felsőházba, így kicsivel nyugodtabb szívvel léphetnek pályára az alapszakasz utolsó két fordulójában. Már amennyire lehet a magyar katlanban nyugodtan játszani…

 

A szurkolók nagyon kiéheztek a DAC-győzelmekre a téli szünet alatt. Valljuk be, nem ugyanaz a felkészülési meccsen elnyert győzelem, mint a bajnokin szerzett 3 pont. Hogy mennyire hiányolta már kedvenc csapatát a sárga-kék tábor, az is jól mutatja, hogy félezren követték a hideg, téli idő ellenére a játékosokat Szenicére.

 

Kalmár vezetésével győzött a DAC Szenicén

 

 hirdetes_810x300  

Ráadásul a csapat játszott, helyzeteket alakított ki, és ami a legfontosabb, gólokat lőtt. Pačinda kiállítása nélkül igazán meglettünk volna, de inkább most ne játsszon, mint később…

 

Igaz, hogy már biztossá vált a felsőházban való szereplés, de semmiképp sem dőlhetnek hátra Rossiék. Az eddig megszerzett pontok nem vesznek el, így igyekezni kell minél többet ledolgozni a Nagyszombattól való hátrányból.

 

Még négyen vannak versenyben a felsőházi indulásért

 

Ma délután a Nagymihály ellen kell kiállniuk Kalmáréknak. Az utolsó három egymás elleni találkozón mindig a DAC-é lett a három pont, és kétség sem férhet hozzá, hogy ma is ez a cél.

 

Mai ellenfelünk múlt héten a Slovan ellen debütált a tavaszi idényben, és meglepetésre 1:1-es döntetlennel zárta a mérkőzést, ezzel most a kilencedik helyet foglalja el a tabellán. Az eredmény azért is meglepő, mert Ivan Kmotrík óriási pénzeket ölt a télen játékosvásárlásba, nem titkolva, hogy megengedhetett magának egy 2 millió eurós vételt is. A szlovén Andraž Šporar azonban egy helyzeten kívül mást nem tudott egyelőre felmutatni, és menetközben le is cserélték őt. Martin Ševela nem is titkolta, hogy többet várt a játékostól, de egyelőre diplomatikusan arra fogta a gyenge teljesítményt, hogy még össze kell szoknia a csapatnak.

 

Bombaigazolások a Slovannál – Megtérülő befektetés?

 

Hogy vágnak neki a játékosok és Marco Rossi az alapszakasz utolsó előtti mérkőzésének?

 

Kalmár Zsolt a Nemzeti Sportnak:

 

A hétvégén legördült egy nagy kő a szívünkről, de ez nem azt jelenti, hogy hátradőlünk. Mivel az alapszakasz után mindenki viszi tovább a pontjait, a hátralévő két fordulót is győzelemmel akarjuk zárni. Szombaton a kilencedik helyen álló Nagymihály jön hozzánk, illene nyernünk, egy hétre rá azonban a listavezető Nagyszombatot fogadjuk, na, az már keményebb feladatnak ígérkezik. Azt nem állítom, hogy az aranyérem megszerzésére mi pályázunk a legnagyobb eséllyel, de azt igen, hogy a dobogóra felkapaszkodhatunk. Főleg, ha hazai környezetben, telt ház előtt játszhatunk. Elmondhatatlan, milyen hangulatot teremtenek a drukkereink.

 

Erik Pačinda a Fortunaliga.sk-nak

 

Az első célt mondhatni elértük, habár az Európa-ligáért akarunk harcolni, így nem lazíthatunk. Szintúgy játékban vagyunk a Slovnaft Cupban. A tavasz nehéz lesz, de nagyon érdekes.

 

A Lazio fociultrái és a magyarság előtti tisztelet – avagy az “Avanti ragazzi di Buda” története

 

Eric Davis az fcdac.sk-nak

 

„Egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hiszen minden pontra szükségünk van. Nem mindegy, hogy a tabella melyik helyéről megyünk a rájátszásba. Ezért azt gondolom, teljesen mindegy, ki talál be holnap, csak meglegyen a győzelem,”

 

Marco Rossi az fcdac.sk-nak

 

Pačinda egy remek játékos, de sok más kiváló játékos is alkotja a csapatot. Véleményem szerint nélküle is meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A csapat minden tagjának maximálisan kell teljesítenie ezért. A Mol Arénában utoljára tavaly novemberben sikerült győznünk. Szeretnénk megtörni ezt a rossz szériát, hogy a hármas sípszó után együtt örülhessünk a szurkolóinkkal. Ez kell, hogy motiváljon minden játékosunkat.

 

Körkép.sk/kpa

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!