Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, Erik Pačinda, a DAC korábbi alapembere egy hetes eltiltását töltötte, miután többször is azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a téli átigazolási időszakban távozna a sárga-kékektől.

 

Míg Marco Rossinál alapember volt, addig Peter Hyballánál nem volt bebetonozva a helye a kezdőben. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a német edzőnél láthatóan mindenki a nulláról indult, és ha pályára akar lépni az adott játékos, azért tennie kell.

 

Július óta láthattuk, hogy miként küzdötte vissza magát Šatka vagy épp Davis, miként táltosodott meg Vida Kristopher, vagy miként vívta ki az edző tiszteletét Vida Máté. És ugyancsak tanúi lehettünk annak is, miként veszi látszólag félvállról a mérkőzéseket Pačinda, még ha közben rúgott is gólokat.

 

 hirdetes_810x300  

Pačindát felfüggesztették. Hétvégén biztosan nem játszik a Mol Arénában

 

Pačinda az eltiltást tényét megerősítette, azonban mint mondta, a klub nem engedélyezte, hogy kommentálja. Ugyanígy hallgatott a helyzetről Peter Hyballa is, akit hétközben is próbáltak faggatni az újságírók a Varannó elleni Slovnaft Cup-os mérkőzés után.

 

„Tudom, hogy önök jó és kíváncsi újságírók, de mi a ViOn-nak szenteljük a figyelmünket. A mérkőzés után beszélünk majd arról, hogy hogyan tovább”

 

mondta akkor Hyballa.

 

Az Aranyosmarót elleni hazai győzelem után aztán a német szakember nem kertelt tovább.

 

„Van egy 2018-as generációnk. Az edző általában körülbelül 22-25 játékossal dolgozik és elsőrendű célja csapatot csinálni belőlük, hogy ezáltal elérhesse az elvárt eredményeket. Minden csapatban megtalálják a fegyelmezett játékosok mintapéldáját, mint amilyen például Vida Máté, de ugyanúgy vannak nehezebb típusú játékosok, akik kicsit tesztelik az edzőt.

 

Erre a generációra igaz, hogy alapvető problémájuk van a padon üléssel. Ezért velük keményen kell dolgozni az edzéseken kívül is, egyéni beszélgetésekkel vagy mentális felkészítéssel. Abban a pillanatban, mikor valaki azt gondolja, hogy ő valamivel több mint a többiek, akkor gond van. Téved, és én mint edző kénytelen vagyok leállítani az ilyen elgondolásokat.

 

Az edző nem csak arra van itt, hogy megmondja a taktikát és megtanítsa a védenceit lőni vagy védekezni. Értékekre is kell tanítania őket. Senki sem több, mint ez az elképesztő szlovák-magyar klub”

 

nyomatékosította Hyballa, aki azt is elmondta, hogy a héten találkozik Világi Oszkár klubtulajdonossal és a sportigazgatóval is.

 

„Után meglátjuk milyen döntés születik”

 

Čmelík új esélye?

 

Mindeközben a Šport napilapnak megerősítette, hogy a tavasszal Marco Rossi által a csapatból kiutasított Lukáš Čmelík kap egy lehetőséget a bizonyításra.

 

„Lukáš individuálisan készül az erőnléti edzővel. Tudom, hogy a múltban voltak gondjai, már két vagy három alkalommal beszéltem vele. Feltételezem, hogy eltart néhány hétig, mire eléri a megfelelő szintet”

 

mondta a szakember.

 

„Minden edzőnek megvannak a maga szabályai. Az ő A-csapatban való végéről az én érkezésem előtt döntöttek. Lukáš lehetőséget kap fittnek és felkészültnek lenni. Utána meglátjuk”

 

Hyballa megjegyezte, hogy 15 éve edző, így tudja, hogy a játékosok sokszor leginkább csak magukra gondolnak.

 

„Sokan közülük nem tudják elfogadni, hogy a kispadon vannak. Azonban csak tizenegy futballista játszhat és pont az edző dolga, hogy kiválassza a megfelelőeket. Csak olyan játékosokkal akarok dolgozni, akik elfogadják és elég intelligensek lesznek ahhoz, hogy megértsék, hogy folyamatosan kell dolgozniuk magukon. Ez mindenkire érvényes, Čmelíket is beleértve. Határozottan nem vagyok a játékosok ellensége, hanem inkább a partnerük”

 

mondta a Športnak Hyballa.

 

Válogatott behívó nélkül

 

Pačinda nem csak sárga-kék mezben nem léphet pályára, de a válogatott behívóról is lecsúszott. Ján Kozák szövetségi kapitány indoklásában elmondta, hogy

 

„Nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi pszichikai állapotában képes lenne lejátszani egy fontos Nemzetek Ligája mérkőzést. Nem akarok belemenni, mivel nem ismerem a részleteket. Valamikor kár kimondani, amit az ember gondol. Ő mindig megmondja, ami a szívében van, és ez talán kárt okozott”

 

mondta Kozák, aki kassai munkássága idejéből jól ismeri a DAC játékosát.

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!