Nyitókép: profutbal.sk

 

Habár lassan egy hét is eltelt már a DAC-Slovan rangadó óta, még mindig akadnak lezáratlan témák a találkozó kapcsán.

 

A Szlovák Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága az ígérethez híven megvizsgálta a találkozó két vitás mozzanatát. Az egyik esetben, mikor Jedlička összeütközött Ljubičičcsel a kapu előtt, a bizottság állásfoglalásában úgy fogalmaz, hogy a DAC hálóőre sárgalapot érdemelt volna, ezzel együtt a Slovannak még egy büntetőt kellett volna rúgnia.

 

A másik esetben, Moha kezezésénél a Slovan 16-osán belül szintén szabálytalanság történt, így a DAC-nak lett volna joga tizenegyest rúgni. Természetesen ezek a megállapítások nem változtatnak semmit a találkozó végeredményén, így igazából csak sikerült igazolniuk azt, amit 12 ezer ember már ott a helyszínen mondott – legalábbis Moha esetében.

 hirdetes_300x300  

 

Közben a DAC hivatalos oldalán közölte, hogy Vida Máté megsérült a rangadó alatt, így akár hetekig kényszerpihenőre foghatják.

 

„A Slovan elleni mérkőzés legelején volt egy rossz mozdulatom, amiben éreztem, hogy nagyobb lehet a gond. A meccs okozta adrenalin miatt nem akartam cserét kérni, amit utólag már bánok, hiszen nem tudtam száz százalékosan folytatni a meccset. A mérkőzés utáni napokban derült ki, hogy az ágyéknál lévő combizmom beszakadt,”

 

nyilatkozta Vida Máté a klub hivatalos oldalának. Az már most biztos, hogy minimum a következő két bajnokit ki kell hagynia.

 

„Az első ellenőrzésre két hét múlva megyek, aztán meglátjuk, mikor térhetek vissza,”

 

fűzte hozzá a budapesti Vasas és a magyar U21-es válogatott egykori játékosa.

 

Ugyancsak rossz hír Hyballának és a szurkolóknak is, hogy a közönségkedvenc Vida Kristopher is kihagyja a Spartak elleni derbit. Az ő esete sokkal prózaibb: A Slovan elleni rangadón begyűjtötte 5. sárgalapját, így a hatályos szabályok értelmében egymeccses eltiltását tölti.

 

A „szlovákozó” Kalmár Zsolt ügyében egyelőre nem nyilatkozott a szövetség Fegyelmi Bizottsága.

 

Szlovák sajtó: Kalmár előhúzta a “nemzetiségi kártyát” – A Fegyelmi Bizottság is foglalkozhat az üggyel

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!