Nyitókép: uefa.com

 

A Bajnokok Ligája első selejtezőköre után a svájci Nyonban 15:30-kor megkezdték az Európa-liga 1. selejtezőköre párosításainak sorsolását. A DAC ellenfelét a 7. csoportban sorsolják, addig is mutatjuk, kiket kap ellenfeléül a Debrecen, a Fehérvár, a Spartak Trnava, vagy épp a Budapest Honvéd.

 

A sorsolásról: A selejtezőből továbbjutó 7 csapathoz további 87 csatlakozik. A 94-csapatos mezőnyt az UEFA hét darab tízes és két darab 12-es csoportba osztotta. A BL-sorsolással ellentétben az El-sorsolásnál nem a neveket, hanem a csapatok sorszámait húzzák ki – az egyik tálból a kiemelteket (1-5 ill 1-6), a másikból a nem kiemelteket (6-10 ill. 7-12). Az két golyót egy tálba teszik, megkeverik, az először kihúzott csapat lesz az első mérkőzés házigazdája.

 

A felvidéki és magyar szempontból érdekesebb sorsolások a 3. csoporttal kezdődtek meg, ebben ugyanis a nem kiemeltek között szerepel a Debrecen, melynek lehetséges ellenfelei a Tobol Kostanay (KAZ), a Kukësi (ALB), az FCSB (ROU), a Čukarički (SRB), a Maccabi Haifa (ISR).

 

 hirdetes_300x300  

A sorsolás alapján a Debrecen ellenfele a  FK Kukesi (albán) – a Loki otthon kezd

 

Az ötödik csoportban kiemelt Mol Vidi (ill. Fehérvár) lehetséges ellenfelei között a Hibernians (MLT), a Rózsahegy (szlovák), az Akademija Pandev (MKD), a Speranta Nisporeni (MDA) és az FK Zeta (MNE) szerepel.

 

A Fehérvár ellenfele a sorsolás alapján az FK Zeta lesz. A fehérváriak idegenben kezdenek a montenegróiak ellen

 

A Rózsahegy ellenfele a sorsolás alapján a Levszki Szofia (bolgár) – a rózsahegyiek idegenben kezdenek

 

A hatodik csoportban kiemelt Spartak Trnava lehetséges ellenfelei között a Chikhura Sachkhere (GEO), a Rīgas FS (LVA), a Budapest Honvéd (HUN), a Makedonija Skopje (MKD), a Radnik Bijeljina (BIH) szerepel.

 

A Spartak Trnava ellenfele a sorsolás alapján a Radnik Bijeljina lesz

 

A Budapest Honvéd ellenfele a sorsolás alapján ellenfele FK Zalgiris Vilnius (litván) lesz

 

Az UEFA korábbi közleménye szerint a nem kiemelt DAC a 7. csoportba került, lehetséges ellenfelei pedig az Apollon Limassol (ciprusi), a Kairat Almaty (kazah), a Ventspils (litván), a Cracovia Kraków (lengyel) és a Dinamo Tbiliszi (grúz).

 

A sorsolás alapján a DAC ellenfele a Cracovia Kraków (lengyel) lesz. A DAC idegenben kezd.

 

Az első forduló első mérkőzéseit július 11-én, a visszavágókat július 18-án rendezik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!