Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Igaznak bizonyultak azok a korábban felröppent hírek, melyek szerint a DAC volt az, aki segített a főtámogató nélkül maradt Somorjának abban, hogy a következő szezont is a szlovák országos másodosztályban kezdhesse meg.

 

Év közben a somorjai csapattal megszakította az együttműködést a brazil Fluminense, ezzel anyagi gondok léptek fel a csallóközi klubnál. Amennyiben nem sikerült volna stabil támogatót találniuk, nem tudták volna vállalni a második ligás szereplést.

 

A Körkép.sk információi szerint a DAC azóta kereste a lehetőséget egy farmcsapattal való együttműködésre, mióta megszüntette B-csapatát. Információink szerint sokáig érdeklődtek a KFC Komárommal való együttműködés iránt, ám a közelmúltban végül visszavonták ajánlatukat.

 hirdetes_300x300  

 

Ennek oka minden bizonnyal a somorjai csapattal való megegyezés lehetett. A DAC közleménye szerint a partnerség főleg a felnőtt kategóriákat érinti majd, főleg, hogy váltakozó startra épülő rendszert von maga után. Eszerint minden bajnoki fordulóban 5 DAC-játékos léphet majd pályára a 2. ligában szereplő Somorja színeiben.

 

„Egyrészt ez lehetőség A-csapatunk játékosainak, hogy elegendő gyakorlatuk legyen a mérkőzéseken, másrészt pedig lehetőség akadémiánk legnagyobb tehetségei számára, hogy a felnőtt professzionális futballban is tapasztalatot szerezzenek, ami a fejlődésükhöz is nagyban hozzájárul.”

 

olvasható a klub honlapján megjelent közleményben.

 

A DAC is megkezdte a felkészülést, sajtóhírek szerint Somorja lesz a sárga-kékek farmcsapata

 

A DAC tervei szerint az új idénytől a Somorjánál vendégszerepelnek majd azok a saját nevelésű játékosaik, akik az utóbbi években a Mol Akadémiáról kerültek ki.

 

Németh Krisztián, a DAC ifjúságért felelős sportigazgatója örömmel vette a híreket

 

„Örülünk, hogy Somorjának is segíthettünk abban, hogy el tudjon indulni a 2. ligában. A Dunaszerdahelyi járás továbbra is büszke lehet arra, hogy a két legfelsőbb bajnokságban szerepel csapata. Bízunk abban, hogy a futballélet dunaszerdahelyi fellendülését Somorjára is ki tudjuk terjeszteni”

 

A Somorja egyébként a 12. helyen zárta a 2018/19-es idényt, ezzel épp a kiesővonal felett végeztek.

 

A 2. ligában két magyar vonatkozású csapat szerepel – az egyik a Somorja, a másik a KFC Komárom.

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!