Nyitókép: fcdac.sk

 

Világi Oszkár DAC-tulajdonos korábbi ígéretéhez híven a klub PR-osai megpróbálják megszerettetni a sárga-kék szurkolókkal MangaLacit a mangalicát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Világiék kabalafigura-ötlete nem nyerte el a szurkolók tetszését, ettől függetlenül nem adja fel a klub vezetése.

 

Nem kevés pénz lehet már benne az előre elkészített reklámanyagokban (bögrék, sálak, stb.), így a DAC igyekszik elfogadtatni a szurkolóknak, hogy MangaLaci márpedig jó ötlet, egy szerethető valaki, ráadásul őshonos Kárpát-medencei állatként hűen képviselheti a klub értékeit, mert „harcias, szívós és ellenálló”.

 

Nos, a szurkolók ettől függetlenül – bárhogy is csomagolják be – nem szeretnék, ha pont egy sertés válna amolyan jelképpé, amivel aztán a többi csapat ultrái csúfolódhatnának a sárga-kékek kárára.

 hirdetes_300x300  

 

Világi alig egy hete saját maga állt a kamerák elé, hogy elmagyarázza a szurkolóknak, miért is jó ötlet MangaLaci. Akkor azt ígérte, hogy a következő napokban rövid filmek útján mutatják majd be a kabalafigura történetét, majd a szurkolók egy szavazás során eldönthetik, hogy beengedik-e a stadionban a mangalicát. MangaLaci megjelent Dunaszerdahely utcáin, szobát bérelt egy dunaszerdahelyi hotelben, most pedig levelet írt a szurkolóknak…

 

 

Bár a kabalafigurák más csapatoknál valóban a szórakoztatást szolgálják, tudjuk, hogy a DAC más. A DAC magyar, a DAC felvidéki, és a felvidéki magyarok jelképe. Épp ezért tiltakoznak olyan nagyon a szurkolók az ellen, hogy pont egy sertés ugrándozzon a pálya a szélén a Mol Arénában.

 

Körkép.sk

 

Mangalaci!!! Oszkár, ezt komolyan gondoljátok? A Körkép.sk megkérdezi olvasóit a DAC új kabalaállatáról

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!