Nyitókép forrása: a KFC Komárno facebook-oldala

Frissítve 12:39-kor

 

Ünnepek ide vagy oda, egy labdarúgó klub élete nem állhat le még akkor sem, ha játékosai épp otthon karácsonyoznak. A komáromi szurkolók nagy örömére ismét beindultak a fogaskerekek, új edzőt mutattak be, és hamarosan a játékosmozgásról is nyilatkoznak majd a klub vezetői.

 

Az ünnepek utáni első munkanapon mindjárt két komoly hír is érkezett a komáromiak háza tájáról. Először is bemutatták új edzőjüket, aki az ősszel távozó Jozef Olejníket, ill. az azóta őt helyettesítő edzői hármast – Szijjártó István, Vincze István és Kantár Szilárdot váltja a kispadon, ill. a magyar kormány nyilvánosságra hozta, mekkora összeggel támogatja a klubot jövőre.

 

 hirdetes_300x300  

Tapasztalt játékos, fiatal edző

 

Miroslav Karhan bár edzőként még nem rendelkezik túl sok tapasztalattal, fiatalos lendületet vihet a komáromi fociba. A 107-szeres szlovák válogatott a nagyszombati Spartakban kezdte és fejezte be pályafutását, a köztes időben pedig több neves külföldi klubban, így például a Betis Sevillában, a Besiktasban, a Wolfsburgban és az 1. FSV Mainz 5-ben is megfordult.

 

A 43 éves Karhan edző karrierjét 2016 áprilisában kezdte meg Nagyszombatban, ahol egy évet töltött el a kispadon. Közel két éves szünet után idén februárban jelentették be, hogy átveszi a harmadik ligás ŠK Báhoň vezetését.

 

Innen érkezik tehát a szlovák válogatott korábbi kapitánya Komáromba, ahol a klubvezetés elvárása szerint elsősorban a csapat másodosztálybeli szereplésének megtartása lesz a feladata.

 

„Fiatal edzőt kerestünk fiatal csapatunkhoz, aki egyúttal kellő tapasztalattal is rendelkezik. Miroslav Karhannal kapcsolatban pozitív visszajelzéseket kaptunk, bízunk benne, hogy közönségcsalogató, eredményes játékot tud majd vezetésével csapatunk bemutatni. Ezzel együtt az elsődleges cél, hogy benntartsa csapatunkat a szlovák országos másodosztályban”

 

informálta portálunkat a klub sajtószóvivője, Konczer András.

 

Hullámvölgy után

 

Ősszel közel két év után távozott Komáromból Jozef Olejník, aki akkoriban az idény felénél vette át a közel sem rózsás eredményeket produkáló KFC irányítását. Vezényletével végül nem csak bennmaradtak, de a tabella felső felében is végeztek a lila-fehérek.

 

Olejník második Komáromban töltött idénye is sikeres véget ért, miután idén tavasszal a tabella 5. helyén zártak a csallóköziek. Az aktuális idény aztán hektikus irányt vett, miután 9 távozó játékost kellett pótolni, tehát jóformán új csapatot épített fel Olejník.

 

Míg a játékosok szinte kivétel nélkül tehetségről és jó képességekről tettek tanúbizonyságot külön-külön, addig azonban csapatként nem mindig sikerült hozniuk az elvárt eredményeket. Sérülési hullám söpört végig az amúgy is szűk kereten, ami rányomta bélyegét a játékra is.

 

Körkép-exkluzív: Jozef Olejník távozik Komáromból, edző nélkül a KFC

 

Biztató idényzárás

 

Ilyen viszonyok között távozott októberben Jozef Olejník, aki saját bevallása szerint úgy érezte, nem tud olyan pluszt adni a csapatnak, ami kirángatná őket a hullámvölgyből. Bár a klubvezetés nem kívánta távozását, Olejník elbúcsúzott, az őszi idény utolsó mérkőzéseire pedig a klubon belül állítottak fel egy új edzői stábot.

 

A Szijjártó István – Vincze István – Kantár Szilárd összeállítású hármasnak láthatóan sikerült kibillentenie a holtpontról a csapatot: négy mérkőzésen 7 pontot gyűjtöttek be, amivel megszakították a korábbi nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatukat.

 

Pinte Patrik, a KFC támadója: A magyarországi körülmények jobbak, de szívesen játszanék a szlovák első osztályban is

 

Bővített támogatási keret

 

Karhan edző ideális időben érkezik Komáromba – a játékosok még otthon pihennek, első edzőmérkőzésükig még majdnem egy hónap van hátra, a csapat összeállításában pedig már neki is beleszólása lehet.

 

Ráadásul a magyar kormány ismét nagylelkűségéről tett tanúbizonyságot. Ahogy arról pénteken beszámoltunk, idén év végén még a korábbiaknál (2017-ben 450 ezer, 2018 év végén közel 1 millió euró – a szerk. megj.) is nagyobb támogatási összeget hagyott jóvá az Orbán-kormány a lila-fehér klub részére. A Magyar Közlöny december 27-i száma szerint 2,26 milliárd forint, tehát mintegy 6,8 millió euró érkezik komáromi futballklub működésének és fejlesztésének támogatására jövőre.

 

13,8 millió euró érkezik a magyar kormánytól Felvidékre a komáromi és a dunaszerdahelyi focira, valamint a református egyháznak

 

Ezen felül 2020-ban már minden bizonnyal elkezdődik a várva-várt stadionépítés is, melyet ugyancsak a magyar kormány támogat.

 

A magyar kormány újabb támogatásával kapcsolatban megszólítottuk a komáromi klub illetékeseit is, cikkünk megjelenéséig azonban még nem érkezett válasz tőlük. Beszámolónk a nap folyamán a nyilatkozatokkal frissül!

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.