Nyitókép: kollázs

 

Nemzetközi szavazáson vesz részt a budapesti Puskás Aréna, a Slovan főhadiszállása, a téglamezei szlovák nemzeti stadion és a dunaszerdahelyi Mol Aréna is. A magyar és a két szlovákiai stadion a nívós Stadium of the Year elnevezésű nemzetközi díjért áll harcban.

 

Idén a 2019-ben megnyitott legjobb stadionra lehet szavazni. A voksoláson 19 ország 21 focistadionja méretteti meg magát.

 

A díjat nem csak a sportépítészek szakmai érvei alapján ítélik oda, a szavazásba a szurkolók is beszállhatnak.

 hirdetes_810x300  

 

A versenyt a stadiumDb.com portál hirdette meg, amely elismert és közismert weboldal, ha focistadionokról van szó. A szavazás már elkezdődött, és egészen március 15-ig van nyitva a lehetőség a véleménynyilvánításra.

 

A Mol Arénát teljes pompájában 2019-ben adták át. A hivatalosan 12.700 férőhelyes szentély UEFA 4-es besorolású, így nem csak szlovák bajnoki mérkőzéseket, hanem a FIFA és az UEFA által szervezett mérkőzéseknek is otthont adhat.

 

Magyar vereség a Puskás Aréna avatóján – Helyszíni fotókkal és videókkal

 

A Puskás Aréna csodálatos megnyitójára valószínűleg még ma is szívesen emlékszünk vissza, míg a téglamezei stadion inkább azért marad meg emlékezetünkben, mert a szlovák kormányt döntése értelmében az eredetinél több tíz millió euróval drágábban vesszük meg Ivan Kmotríktól, hogy a Slovan használhassa…

 

Így kell stadiont építeni!? Több tízmillió euróval többet fizetünk ki a szlovák nemzeti stadionért

 

Szavazni az alábbi linken lehet: http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2019

 

A szavazás szabályainak értelmében a TOP5 stadiont kell pontozni – 5-4-3-2 illetve 1 csillaggal.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.