Nyitókép: archív

 

99 napnyi kihagyás után lép újra pályára a DAC tétmeccsen. Bernd Storck vezetőedző nyilván kellemesebb körülmények között képzelte el dunaszerdahelyi bemutatkozását, az üres lelátók, a 12. játékos hiánya azonban minden bizonnyal lehangoló kórkép lesz a mai napon. 

 

Nagy vitákat követően 5 mérkőzésre kell berendezkednie a DAC-nak a felsőházi rájátszásban, ahol az Európa Ligába való kijutás a tét. A pozsonyi Slovan 18 órától fogadja a rózsahegyieket, míg a DAC-Nagymihály találkozó 20 órakor kezdődik. A bajnoki címért folyó küzdelem 1. fordulójának utolsó mérkőzését vasárnap 18 órától játsza Zsolna és Nagyszombat.

 

A születésnapos Kalmár hárompontos ajándékot szeretne kapni

 

 hirdetes_300x300  

Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya a héten ünnepelte 25. születésnapját, így nem meglepő, ha ajándékként 3 otthontartott pontnak örülne a legjobban.

 

„Elsősorban annak örülök, hogy három hónap elteltével ismét bajnoki találkozóra készülhetünk. Remélem, hogy az én születésnapi kívánságomnak megfelelően győzelemmel indítjuk a rájátszást. Mindenképpen egy nehéz összecsapásra számítok, hiszen a Nagymihály mindig is egy kellemetlen ellenfél volt számunkra. Zártan védekeznek, jól szűkítik a területeket, de ezért bízom abban, hogy kellőképpen kreatívok leszünk a védelmük feltörésében.”

 

nyilatkozta a klub hivatalos oldalán a magyar válogatott játékos, aki a jóformán üres tribünökre is reagált.

 

„A jelenlegi helyzetben az a fontos, hogy az az 500 ember ott legyen. Azonban tudjuk, hogy az otthon maradók is mellettünk állnak, és értük is játszunk holnap.”

 

A szakértők nem nagyon foglalkoznak a sporttal, egyelőre nem engedélyezik a lelátók érdemi megnyitását

 

Storck már egy hete összeállította a mai kezdőt

 

Bernd Storck ma mutatkozik be élesben a DAC kispadján, és valljuk be, a Hélder Cristovao-féle malőr után mindenki a legjobbakban reménykedik – hogy legalább annyira összekapja a sárga-kékeket, mint amennyire jól sikerült a magyar válogatott 2016-os nyara…

 

A német szakember egy héttel ezelőtt tartott DAC-DAC edzőmeccset a Mol Arénában, ahol úgy nyilatkozott, hogy a mai kezdő már többé-kevésbé össze is állt a fejében.

 

Storck: A jövő heti kezdőcsapat már többé-kevésbé összeállt a fejemben

Valószínűsíthető, hogy múlt heti nyilatkozatakor még nem gondolta, hogy egyből nélkülöznie kell majd a DAC tavasszal igazolt támadóját, a magyar válogatott Németh Krisztiánt. Mint ismert, Németh szezonja sajnos még azelőtt véget ért, hogy úgy igazán elkezdődhetett volna – miután lábfejében eltört egy csont, kénytelen kihagyni a szezon utolsó mérkőzéseit.

 

Véget ért a szezon Németh Krisztián számára

 

Emellett ugyancsak sérülés miatt kihagyja a mai napot Lalatović, Balić, Čmelík és Phillips is. Hogy a 12. játékost ne is említsük…

 

500-an a stadionban, többségük nem szurkoló…

 

Miután az egyelőre érvényben lévő járványügyi intézkedések szerint a szlovákiai sporteseményekre mindössze 500 nézőt engednek be, a DAC is külön rendszert talált ki arra, hogy kik is lesznek azok a szerencsések, akik az üres stadionban nézhetik meg a szombati DAC-Nagymihály meccset.

A klub hivatalos döntése szerint

 

– 150 belépőt ajánl fel a standard (nem VIP) szezonbérlettel rendelkezők számára

– fennmaradó belépők a Skybox és VIP bérletek tulajdonosai között kerül szétosztásra

 

DAC-Nagymihály: 75 “sima” bérletes és kísérője juthat be a meccsre

A DAC pénteken pontosította, hogy az 500 résztvevő hogy is áll össze.

 

Június végéig érvényben marad a megszorítás, amely alapján egy meccsen legfeljebb 500 ember lehet jelen, ám ebbe a számba beletartoznak a csapatok, a játékvezetők, az újságírók stb. A LKU szerint a mérkőzés biztosításához legalább 215 ember szükséges, a fennmaradó helyek a szurkolóké.

 

Így már egyértelműbbé vált, hogy a klub miként osztotta szét a belépőket a szurkolók között, és hogy mennyi is az annyi.

 

Mindenki vagy senki

 

A legnagyobb szurkolói klub, az YBS DAC fanklub kedden közleményben jelezte, hogy ők a mindenki vagy senki elvet vallják.

 

Az egységesség és a teljesség hiányában már szolidaritásból sem lehet megfelelő a hangulat a stadionban, ezért úgy döntöttünk, hogy az YBS Fanklub NEM VESZ részt a mérkőzéseken, nem lesz szervezett formában egységes lelátói szurkolás, nem lesz bent a B – Közép. Mindenki vagy senki elvére alapozva, kívánunk eredményes jegykapkodást a többieknek.

 

A szurkolói klub jelezte, hogy “a csapat tudja, hogy velük vagyunk a stadionon kívül is”, a tervek szerint az 1000-fős létszámkorlátozásnál sem élnek majd a lehetőséggel, hogy a stadionban szurkoljanak.

A Körkép.sk információi szerint Dunaszerdahely-szerte több helyszínen is szerveznek közös, kivetítős szurkolást a drukkerek.

 

A DAC is beleáll: Engedjék be a szurkolóinkat a stadionokba!

 

Világi: A sztriptíz igen, a futball viszont nem?

 

Világi Oszkár a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilapjában megjelent bejegyzése néhány napig borzolta a kedélyeket a szlovák sajtóban, ám most nem negatív értelemben.

 

A DAC klubtulajdonosa most is azt sérelmezte, hogy a koronavírus-járvány sújtotta néprétegek, vagy gazdasági rétegek között sehol sem hallott a labdarúgásról.

 

„Minthogyha három hónapra eltűnt volna az itteni nyelvhasználatból. Kiabálhattuk, hogy mondjatok valamit a focimeccsekről is, de a döntéshozók csak a nyilvános eseményekről beszéltek. Megkérdeztük, mi lesz a labdarúgókkal, a válasz pedig az volt, hogy ők nem léteznek, mert a kompenzációs kérvénynyomtatványon nem szerepelt ilyen rubrika.”

 

A továbbiakban Világi a szurkolók oldaláról világította meg a problémát:

 

„Értem én, hogy talán mindegyik politikus, higiénia szakember és a válságstáb többi tagja gyűlöli a labdarúgást, de semmiképpen sem szabadna gyűlölniük a fociszurkolókat. Ezek ugyanazok az emberek, akik a bőrdíszműáru üzleteket működtetik, kertészeti eszközöket vásárolnak vagy edzőterembe járnak. Nem igazságos csak azért büntetni őket, mert annak idején a srácok nem választották be a saját csapataikba. Ezt olyan logikus érvelésekkel sem lehet megindokolni, mint például, hogy az éjszakai klub vendégeit kevésbé fertőzi meg a rúdtáncoslány, mint a jobbhátvéd a futballpályán.”

 

Az M4 Sport is közvetíti a DAC meccseit

 

A Fortuna Liga rájátszásának 1. (összesítve a 23.) fordulója:

 

BAJNOKI CÍMÉRT – FELSŐHÁZ
Szombat, 2020. június 13., 18:00 ó: Slovan-Ružomberok, 20:00 ó: DAC-Michalovce
Vasárnap, 2020. június 14., 18:00 ó: Žilina-Trnava

 

KIESÉS ELLEN – ALSÓHÁZ
Szombat, 2020. június 13., 17:00 ó: Trenčín-Pohronie, Zlaté Moravce-Nitra, Senica-Sereď
A DAC-Nagymihály bajnoki mérkőzés holnap 20:00-kor kezdődik, játékvezetők Kišš – Pozor, Hrmo.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!