Nyitókép: sport.sk
Bár a párbaj esélyeseként indultak útnak, egyre bonyolódik a pozsonyi Slovan helyzete a Feröer-szigeteken. Vladimir Weiss és az egyik edző után a gyógytornászt is pozitívan tesztelték COVID-19-re. A feröeriek fellázadtak, azt követelték, hogy a Slovan teljes küldöttsége vonuljon 14 napra karanténba, vagy azonnal hagyja el a szigetország területét. Végül az UEFA engedélyezte a találkozó elhalasztását péntekre amennyiben a pozsonyiak ki tudnak állítani legalább 13 biztosan fertőzésmentes játékost.

 

A feröeri bajnok KÍ Klaksvík honlapja szerint az európai szövetség (UEFA) illetékesei közölték a pozsonyiakkal, hogy

 

lejátszhatják a mérkőzést pénteken, ha visszatérnek annak helyszínére olyan kerettel, amelynek egyik tagja sem vett részt az első utazáson

 

A szlovák bajnoki címvédő két nap múlva a tartalékcsapatával állhat ki, amely három vereséggel kezdte a másodosztály új idényét. A keretben helyet kaphat a magyar válogatott Holman Dávid, valamint a marokkói Mohammed Rarsalla Kadfi, ők ugyanis nem tartottak az együttessel hétfőn.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovákok még próbálnak kiegyezni, hogy a már ottlévő játékosok is játszhassanak, ha egy újabb koronavírus-tesztjük is negatív lesz. Ivan Kmotrík hangsúlyozta, hogy a játékosok vasárnap és hétfőn is negatív tesztet produkáltak. Elmondása szerint most egy külön géppel behívják a kvázi tartalékcsapatot – az A-keret otthonmaradt játékosai és a juniorcsapat (értsd Slovan B a másodosztályból) játékosai közül. Ez utóbbi egyelőre nem remekel a bajnokságban – három meccsen három zakó, 1:7-es gólaránnyal.

 

A helyzetet az is súlyosbítja, hogy jelen állás szerint az eredeti edzői stáb sem vehet részt a meccsen, így ifj. Ján Kozákot és a többieket is helyettesíteni kell.

 

Fortuna Liga: A trencséni és a szeredi klubban is találtak 1-1 koronavírus-fertőzött játékost

 

Sajtóértesülések szerint egyébként a feröeriek jócskán kiakadtak a Slovan-ra a pozitív teszt miatt. A szigetország elég jól izolálta magát, alig volt fertőzöttjük, a pozsonyi játékosok azonban a veszélyre fittyet hányva, anélkül, hogy megvárták volna a repülőtéri tesztelés eredményét, fel-alá sétálgattak Tórshavnban. A pozitív teszteredmény után így igazából esélyük sincs arra, hogy pályára lépjenek, hiába próbálkozik Kmotrík.

 

Amennyiben a fenti engedmények ellenére sem tudna kiállni pénteken a Slovan a KÍ csapata ellen, úgy játék nélkül kiesne a sorozatból.

 

Körkép.sk, origo.hu, MTI

Megosztás:
Címkék: koronavírus Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.