Nyitókép: reprofoto

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, szerdán kikapott a DAC Szered csapatától a Fortuna Liga bajnoki mérkőzésén. Azon túl, hogy a DAC veszített három pontot, így nem tudta átvenni a vezetést a bajnokságban a Slovantól, a rengeteg szabálytalansággal és agresszív megmozdulásokkal tarkított mérkőzés néhány napig még rezonálni fog a szurkolók körében.

 

Történt ugyanis, hogy a játékvezető eléggé hagyta elfajulni a dolgokat a mérkőzés közben, ami egy sor indulatot hozott magával.

 

A 69. percben az egyik szeredi játékos lent maradt a földön, a játékvezető azonban nem fújt sípjába, hagyta tovább menni a játékot, konkrétan a DAC támadását. Mikorra a labda Kalmár Zsolthoz került, először Adam Morong ütközött neki keményen, majd Alex Ivan visszalökte őt a földre, Miloš Lačný pedig úgy döntött, hogy agresszívan nekimegy a DAC kapitányának és a földre löki.

 

 hirdetes_810x300  

Lačný ezért a húzásért kapott egy piros lapot, majd a Szlovák Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottságának döntése értelmében három meccses eltiltással büntették.

 

Ez azonban láthatóan nem volt elég a játékosnak, a fair playre hivatkozva nemzetiségi kérdést csinált az egész ügyből. Instagram-oldalán csütörtökön közzétett egy bejegyzést, melyben megkérdőjelezi Kalmár emberségességét.

 

„Nem tudom, hogy valaki, aki olyan kiváló játékos, mint Kalmár, országa válogatottja és a mi ligánk ékköve, és nem tudja ezt összekötni az EMBERSÉGESSÉGGEL. Tényleg nem értem”

 

írta Lačný, aki azzal védekezett, hogy az adott pillanatban azt tette, amit érzett, ugyanakkor elnézést kér klubjától, amiért kénytelen lesz nélkülözni őt az incidens miatt. A játékos itt meg is állhatott volna és pontot tehetett volna a történet végére, de láthatóan nem bírta ki, hogy ne húzza elő a nemzetiségi kártyát.

 

„A DAC-nak, Kalmárral az élen éreznie kell, hogy ki van itthon Szlovákiában, és ha nem játszanak a fair play szerint, akkor megérdemlik egészében véve a tegnapi vereséget úgy Kalmár, ahogy a DAC”

 

zárta a szerediek játékosa.

 

reprofoto/instagram

 

Bernd Storck rögtön a mérkőzés utáni értékelőjében kijelentette, hogy a kiállítás előtt a játékvezetőnek meg kellett volna állítania a játékot.

 

„Mi voltunk támadásban, nem voltunk kötelesek kirúgni a labdát.”

 

fogalmazott Storck, majd kiemelte, hogy csak az első félidőben 24 szabálytalanságot követtek el a szerediek a DAC játékosai ellen, de egyszer sem villant a sárgalap.

 

Storck: Felfoghatatlan, hogy ilyen pályán egyáltalán miért engedték a játékot

 

Az ominózus lökdösődés felvétele:

 

 

A DAC összefoglalója a „faultparádéról”:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Szered

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.