Nyitókép: Körkép.sk

 

Nehéz szó nélkül elmenni amellett, ami az elmúlt időszakban a DAC háza táján történik. A klub körül nem működik szinte semmi. Egy lélektelen, hitehagyott teljesítményt felvonultató DAC intett búcsút az Európa Konferencia Ligának a második selejtező fordulóban.

 

Mindezt úgy, hogy lényegében ismét csak két játékos ütötte meg az egyébként messze nem elérhetetlen nemzetközi színvonalat, mégpedig a kapus Jellička és a magyar válogatottban az Eb-n is brillírozó Schäfer András. Rajtuk kívül senki. Mi több, sok kezdőjátékos tudása, képessége is erősen megkérdőjelezhető.

 

DAC-Partizan: Félház előtt vívhatják ki a továbbjutást a sárga-kékek

 hirdetes_300x300  

 

Mégis, egy kis koncentrálással így is meg lehetett volna szorítani az előző mérkőzéshez képest gyenge napot kifogott belgrádi Partizant. A DAC-nak ugyanis megvolt a helyzete az első félidőben. Az első 20 percben kifejezetten tetszetősen játszottunk, labdabirtoklásban messze ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Az egész viszont meddő volt, teljesen eredménytelen.

 

A 26. percben egygólos hátrányban ajtó-ablak zicceren vezethette kapura a labdát a hazai Sharani, de a szerb kapus bal lábában elakadt a labda. Ilyen szinten az ekkora helyzeteket be kell lőni, ha kicsit is komolyan gondoljuk a továbbjutást.

 

Beskorovainyinak nem először volt gondja a területvédekezéssel, mint ahogy az ellenfél kapuja előtti fejeseknél sem meggyőző. Sajnos ő sem a DAC-ba való játékos.

 

A második félidőben Balić lépett pályára, aki bár ügyesen próbálta mozgatni a csapatot, hosszú indításai például Ciganiks felé rendre pontatlanok voltak.

 

A második játékrész derekán a viszonylag jól játszó Schäfer fejelt egy kapufát, nem sok hiányzott az egyenlítéshez.

 

Majd 0:1-es állásnál tizenegyest kaptunk a 78. percben, de Balić hibázott.

 

 

Pedig akkor egy jó hajrával akár még el is kaphattuk volna a Partizant. Ehelyett ismét a szerbek büntettek, akik a félpályán egy labdaeladásra lecsapva Ricardo révén beállították a 0:2-es végeredményt.

 

A logóbotrány miatt dobosok és capo nélküli, teljesen szétesett, korábban kárpát-medencei szinten híres B-közép enerváltan vette tudomásul a megváltoztathatatlant. Sokan már a meccs lefújása előtt távoztak a stadiontól. Ráadásul sokatmondó, hogy a lehetséges 6000 fő helyett csak 4 ezren látogattak ki a mérkőzésre, többségük bérletes.

 

Ennyi volt idén a sárga-kékek európai kupaszereplése. Jövőre ilyen kerettel nincs nagy értelme még csak nekivágni sem a küzdelmeknek.

 

 

A klub jelenleg egy teljesen tanácstalan vezetéssel, szétesett szurkolótáborral és elképzelés nélkül futballozó csapattal rendelkezik….és még a sör sem jó.

 

Sürgősen össze kellene szedniük magukat az illetékeseknek a székházban, a lelátón és az öltözőben is. Különben nehéz lesz megállítani a lejtmenetet.

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 40 olvasónak tetszik ez a cikk.