Nyitókép: SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

A szlovák férfi jégkorong-válogatott 0:2-re kikapott a finnektől pénteken a pekingi torna elődöntőjében. A szlovákok szombaton az Orosz csapat – Svédország párharc vesztesével találkoznak a bronzmérkőzésen.

 

Mind a két csapat inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt, nem vállalva sok kockázatot, így inkább nem túl látványos taktikai csata zajlott.

 

A finnek végül még az első harmadban megszerezték a vezetést, és sokáig úgy tűnt, hogy már nem is látunk több gólt a mérkőzés során. A szlovákok bárhogy próbáltak helyzetet kialakítani, nem tudtak betörni a finn kapura. A finnek hihetetlenül összeszedett és higgadt játékot mutattak be, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy még egy kiállítást sem ítéltek meg ellenük.

 

 hirdetes_300x300  

Remek munkát végzett a két kapus. A második harmad végén mind a ketten 21-21 védéssel álltak.

 

Peking 2022: Hajnali 5 órától elődöntőznek a szlovák hokisok. Ezzel a videóval hangolódnak

 

A harmadik harmadban erősebben kezdtek a szlovákok, de csak helyzetekig jutottak, majd az utolsó percben minden mindegy alapon Craig Ramsay lehívta Rybárt a kapuból. A szlovákok emberelőnyben sem tudtak összehozni egy gólt, Personen azonban 38 másodperccel a vége előtt még egy üres kapus góllal növelni tudta a finnek előnyét, ezzel be is állítva a végeredményt.

 

A szlovák csapat történelme során másodszor harcolhat bronzéremért olimpián. A bronzmeccset közép-európai idő szerint szombaton délután 14:10-től rendezik.

 

Férfi jégkorong elődöntő

Finnorszár – Szlovákia

2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.