Nyitókép: skslovan.com

 

Vasárnap a DAC a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában legyőzte az idei bajnok Slovant. Ráadásul most a mutatott játékra sem lehetett panasz, megérdemelten gyűjtötték be a három pontot a sárga-kékek.

 

Joao Janeiro a mérkőzés utáni értékelőjében gratulált a Slovannak, majd kijelentette, hogy továbbra is a negyedik hely megtartása a prioritása.

 

„A játékosaim megérdemelték a győzelmet. Meggyőződésem, ha így fognak küzdeni, jobb futballista válik majd belőlük. Az ilyen mérkőzésekből tudnak tanulni. Ma a szurkolókért is játszottunk, akik fantasztikus hangulatot teremtettek. Ez a győzelem a játékosok mellett az övék is.

Nyerni mindig jó érzés, a három pont mindig nagyon fontos a tabellán elfoglalt helyezésünk szempontjából. Az utolsó két meccsünket lehoztuk kapott gól nélkül. Továbbra is érvényes, hogy a negyedik hely megtartása a prioritás, de fontos, hogy a magabiztosság ne váltson át arroganciába, mert a kettő között nagyon vékony a határvonal.”

 

A Slovan több sérültje miatt is borítani kényszerült a megszokott kezdőcsapatát, ráadásul a Vladimír Weissnek már a Nagyszombat elleni két mérkőzésre is gondolnia kellett – először a bajnokságban, majd a kupadöntőben találkoznak.

 hirdetes_300x300  

 

„A cél teljesült, a bajnoki cím megszerzése volt az. A második cél a kupa és a duplázás. Nyerni akarunk majd. Ez nem a játékosok próbálgatásáról szól. Érezni már a fáradtságot. Fizikailag és pszichikailag is készülnünk kell a kupára. Először a ligában játszunk Nagyszombattal. Remélem, hogy hétközben helyrejövünk. Olyan összeállítást kell választanom, amely éhes lesz, meg le akarja győzni otthon a Nagyszombatot és megnyerni a kupát.”

 

fogalmazott Weiss.

 

Joao Janeiro: Nyerni mindig jó érzés egy kiváló ellenféllel szemben

 

David Hrnčár, a Slovan játékosa is értékelt a vereség után. Kijelentette, hogy a mérkőzés nem az elképzeléseik szerint alakult, ha pedig 2-3 lehetőségüket gólra váltották volna, akkor másképp nézett volna ki az eredmény.

 

„Ez vereség, de nem történt semmi. Ez a második vereségünk az idényben. Nem leszünk szomorúak, végül is bajnokok vagyunk.”

 

mondta azzal, hogy most már a Nagyszombat elleni dupladerbire összpontosítanak, egyúttal azt is kijelentette, hogy mindig örül a dunaszerdahelyi mérkőzéseknek, mert tudja, hogy remek a hangulat.

 

sport.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.