Nyitókép forrása: mlsz/Facebook.com

 

Négy konzult rendelt Lipcsébe Szijjártó Péter a Nemzetek Ligája péntek esti német-magyar mérkőzése miatt – erről a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban számolt be pénteken.

 

Szijjártó Péter közölte: több száz magyar szurkoló utazott és utazik Lipcsébe, őket szeretné tájékoztatni arról, hogy négy konzult rendelte Lipcsébe erre napra. A konzulok közül ketten a Red Bull Arénába szervezetten érkező magyar szurkolókkal együtt fognak mozogni a városban, a mérkőzés ideje alatt pedig mind a négyen a helyszínen tartózkodnak. Elmondta, a német labdarúgó szövetséggel és a rendőrséggel kötött megállapodás alapján a konzulok a Red Bull Arénában kapnak egy helyet, ahol dolgozni tudnak.

 

Közölte, ha valaki bajba került, a +49 30 203 10 300-as telefonszámon tud segítséget kérni, emellett a Müncheni főkonzulátuson és a Berlini nagykövetségen is 24 órás ügyelet működik.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter jó szurkolást kívánt és reményét fejezte ki, hogy folytatódik a válogatott sikerszériája a Nemzetek Ligájában, valamint azzal kapcsolatban, hogy sok magyar gólról és kevés konzuli esetről fog szólni az este.

 

A magyar válogatott pénteken 20.45-től mérkőzik meg a Nationalelffel a Red Bull Arénában.

 

Német-magyar előtt – Marco Rossi: Azt szeretnénk, hogy a szurkolók büszkék lehessenek ránk

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.