Nyitókép: A KFC Komárno facebook-oldala

 

Bár a korábbi várakozásoktól kissé elmaradt, így is remek őszi szezont futott a Komáromi FC felnőtt férfi labdarúgó-csapata. A bajnokságban a negyedik helyen telelnek, a Slovnaft Cup-ban pedig a Spartak Trnava ellen bizonyíthatnak a negyeddöntőben – hazai pályán.

 

A KFC tavalyi teljesítménye sokakban keltette azt az érzést, hogy az idei lesz az az év, mikor a lilák akár a Fortuna Ligát is megcélozhatják. Minden klappolt a csapatban, tökéletes összhangot mutatott az edzői stáb a klubbal és a játékosokkal egyaránt. És bár ősszel egyetlen ellenfél sem tudott győzni a Pintyőkeligetben, a 4-4-0-ás mérlegnél azért többet is ki tudtak volna hozni magukból a lilák.

 

„Az erősebb ellenfelekkel szemben jól játszunk, de többé-kevésbé kötelező pontokat veszítettünk. Kár, mert az elsőségért játszhatnánk”

 

jegyezte meg az őszi szezon végén a KFC kapusa, Miloslav Bréda.

 hirdetes_300x300  

 

Radványi Miklós vegyesen értékelte az eddigi időszakot. A szezonkezdet előtt úgy vélte, hogy ha csapata ott lesz az első ötben, az jó eredmény lesz.

 

„Mindenki erősített, ez meg is látszott a tabellán. A harmadiktól a nyolcadikig nagyon kiegyensúlyozott a tabella. Úgy gondolom, hogy a csapatban benne maradt nyolc pont minimum. Voltak olyan mérkőzések, amelyeket be kellett volna húzni, kapásból mondok négyet: a két Pohronie elleni meccsünk – otthon 1:1, kint kikaptunk 2:1-re. Simán be kellett volna húznunk; A Slovan B ellen a 93. percben kaptunk egy gólt; Otthon vezettünk 2:0-ra a Považská Bystrica ellen, végül 2:2 lett, és már meg is van az a nyolc pont, és ha most 6 ponttal több van, akkor természetesen más a pozíciónk.

 

mondta Radványi értékelőjében.

 

II. Liga – Megverte a listavezetőt a Komáromi FC

 

A szakvezető kiemelte, hogy kissé fura, hogy az éllovas Eperjest viszont kétszer is legyőzték, pedig az a csapat 9 ponttal többet szerzett ősszel, mint a KFC.

 

„Nekünk a jobb játékerőt képviselő csapatok ellen jobban is ment a játék, mint azok ellen, akik inkább a tabella másik felén tanyáznak. Tudjuk, hogy mi végett van ez: kevés gólt rúgtak az offenzív játékosaim és ennek tudható be, hogy olyan mérkőzéseket, amiken nagyon sok gólhelyzetet kidolgoztunk, nem rúgtuk be a helyzeteinket, és emiatt pontok mentek el.”

 

konstatálta Radványi.

 

Fotó: Körkép.sk

 

Érdemes megjegyezni, hogy hat, a tabellán a KFC-t követő csapat is több gólt szerzett ősszel, mint a lilák. Azonban ezek közül egyik sem kapott kevesebb gólt, mint a Radványi-legénység.

 

„Megemlíteném, hogy tavaly is vereség nélküli volt az otthoni őszünk… Tőlünk nem viszik el könnyen a pontokat. Ennek is köszönhető, hogy átlagosból a második liga topcsapatai közé küzdöttük fel magunkat. Az ellenfeleink már tudják, hogy otthon erősek vagyunk, rettegett rögzített helyzeteink vannak. Kevesen jönnek hozzánk nyíltsisakos focit játszani – inkább biztosított védelemmel és kontrákkal próbálkoznak”

 

nyilatkozta Radványi Miklós a Sport-nak.

 

Slovnaft Cup: Sikerül begyűjteni egy újabb fortunaligás skalpot?

 

A KFC-nek idén sikerült történelmet írnia a kupában, hisz még sosem jutottak be a legjobb nyolc közé, tavaly a nyolcaddöntőben búcsúztak Zsolna ellen.

 

„Tavaly a legjobb 16 között estünk ki, most bejutottunk a legjobb nyolc közé, ez mindenképpen pozitív. Újfent kiejtettünk egy fortunaligás csapatot, a Zlaté Moravce-t.”

 

mondta Radványi, aki az aranyosmaróti csapat legyőzése után remélte, hogy újabb fortunaligás csapattal kerülnek össze a sorsolás során. Ez a vágya teljesült is az edzőnek, hisz a nagyszombati Spartakkal kell megmérkőzniük a negyeddöntőben, ráadásul mindezt hazai pályán tehetik meg, ami előnyt jelent számukra.

 

fotó forrása: a KFC Komárno facebook-oldala

 

„A játékosok számára egyértelműen jó, ha – ráadásul többször is – bebizonyítják, hogy a fortunaligások ellen is lehet játszani és le tudják győzni őket. Ehhez hozzájárul a nézői kulissza is. Az ilyen mérkőzések a szurkolók számára ünnepet jelentenek. Mindig olyan hangulatot alakítanak ki, amilyet illik. Meggyőződésem, hogy februárban sem lesz ez másként”

 

nyilatkozta Radványi azzal, hogy még a Slovnaft Cup negyeddöntős mérkőzése előtt hazai pályán az utolsó előtti Alsókubin ellen is játszanak majd. Ez lesz a téli pihenő utáni első éles mérkőzésük.

 

Radványi szerint az ideális forgatókönyv az lenne, ha nem csak legyőznék az alsókubini csapatot, hanem megtalálná azt a felállást is, amelyet különösebb alapvető változtatás nélkül kiküldhetne Nagyszombat ellen is a pályára.

 

„Már előre világos, hogy nem számíthatunk optimális minőségű pályára. Mindig igaz ugyanakkor, hogy mind a két csapat számára egyforma lesz, de nekünk valamivel jobban megfelelhez. A Nagyszombat minőségi kreatív játékosai ugyanis ilyen körülmények között nehezebben tudnak majd megnyilvánulni.”

 

magyarázta a szakvezető, majd megjegyezte, hogy legalább egy támadó játékossal erősíteniük kell a télen.

 

Sorsoltak a Slovnaft Cup-ban, a tavalyi bajnok látogat Komáromba

 

„Nem fogunk valakit kimondottan emiatt a mérkőzés miatt megvenni. Mert lehet, hogy ez csak egy találkozó lesz. Viszont elemeztük az őszt és fontos megjegyzés, hogy a támadóink 17 ligameccsen összesen csak 4 gólt szereztek… Lassan minden mérkőzésen a jobb csapat voltunk és rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de csak keveset értékesítettünk. Nagyobb ütőerőre van szükségünk és dolgozunk rajta.”

 

számolt be Radványi azzal, hogy a Nagyszombat elleni mérkőzésre kiválóan felkészülnek fizikailag.

 

„Nem tartok attól, hogy jobban kell lelkesítenem a játékosaimat. Az ilyen ellenfél automatikusan motiváló”

 

zárta a komáromiak edzője.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.