Nyitókép: fradi.hu

 

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, és Botka Endre védő jelenlétében tartotta meg szerdán Leverkusenben mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját a Ferencváros. A megjelent újságírók először Botkától kérdezhettek, s arról érdeklődtek mennyire vannak nehéz helyzetben a sok sérült miatt.

 

„Több olyan játékosunk van, aki hiányzik, de minden posztra két hasonló képességű labdarúgónk van, hogy ezeket a nehézségeket meg tudjuk oldani. Mindenki tudja, mit kell csinálni – válaszolta Botka Endre, akitől azt is kérdezték, hogy feszült, vagy megkönnyebbült, hogy végre itt a nagy meccs. – Egyik se. Végig erre a párharcra készültünk. Maximálisan harcra készek vagyunk. Bízom benne, hogy egy jó eredményt fogunk elérni.”

 

Botkát az ellenfél erősségeiről is faggatták, ill. feltették a kérdést, elégedett lenne-e a két évvel korábbi, ottani 2:1-es vereséggel.

 

„Nem, mert nem nyertünk, az otthoni 1-0-s sikerrel viszont igen. Nem tudnék kiemelni semmit, hogy miben erősebbek, felkészültünk, videóztunk, tudjuk, mit akarunk játszani”

 

 hirdetes_300x300  

válaszolta Botka, aki szerint előnyt jelent, hogy már játszottak nemrég velük, és a Fradi erősebbé vált azóta, főleg a támadószekcióban, s céltudatosabbá is vált együttesük.

 

Rendkívüli! Feltartóztatták a “Fradivonatot” a németek, mert szerintük a vonat veszélyt jelent Németországra

 

Újságírói kérdésre elmondta, nem lepi meg, hogy a hírek szerint 2000 Fradi-drukker fogja a helyszínen buzdítani a csapatot, hiszen szurkolóik rendre hasonlóval rukkolnak elő.

 

„Monacóban is hazai pályát varázsoltak. Köszönjük nekik! Biztos vagyok benne, hogy Leverkusenben is hallani fogjuk őket!”

 

Botka után Csercseszov mester kapta a kérdéseket a magyar és a német újságíróktól. Elsőként arra kellett reagálnia, miszerint Xabi Alonso, a Leverkusen vezetőedzője azt mondta a csapata sajtótájékoztatóján: a Fradi van olyan jó, mint a Monaco.

 

„Két nagyon különböző klubról beszélünk. Más történelem, más játékosok. Tavaly két szoros meccset játszottunk a Monacóval, de ez már a múlt. Örülök a dicséretnek, de nagy különbözik a két klub, főleg a színeiben, mi zöld-fehérek vagyunk, ők piros-fehérek”

 

vágta rá Csercseszov, akit a sérültekről és Laidouni távozásáról is kérdezték.

 

„Akik eljöttek velünk, ők mind bevethetőek. Egy klub életében nem újdonság, ha sérülések nehezítik a dolgokat. Ezért is jött velünk két fiatal Leverkusenbe. Esiti, Gojak, Vécsi, Zachariassen itt van és képesek pótolni Aissát, vagy Besicet. Nem tudjuk, hogy zajlik majd a holnapi meccs, de mindent meg fogunk tenni a jó eredményért”

 

tette hozzá a vezetőedző.

 

A Fradi korábbi vezetőedzője, Peter Stöger szerint a Leverkusen a meccs esélyese, rákérdeztek, mit szól ehhez Csercseszov.

 

„Szerintem is… de ez nem jelent semmit!” – nevetett a szakember, aki elárulta, megnézték a Leverkusen korábbi meccseit, jó, gyors, érdekes focit játszó csapatnak tartja a németeket, s reméli a Fradi is érdekes meccset játszik velük.

 

 

fradi.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!