Nyitókép: dac1904.sk

 

Nem csitulnak az év összecsapásaként beharangozott mérkőzés hullámai. A vasárnapi, a szlovák bajnoki címet is eldöntő DAC-Slovan mérkőzést követően a játékvezető-testület és a két klub tulajdonosa is elmondta a véleményét a történtekről.

 

A vezetőbíró két súlyos hibát is vétett a mérkőzésen, egyet-egyet mindkét oldalon. Nem nyújtott jó teljesítményt,”

 

ismerte el a közmédia számára a történteket Marián Ružbarský, a Szlovák Futballszövetség bírói bizottságának elnöke.

 

 hirdetes_300x300  

Az első vitatott helyzetben rosszul döntött, amikor nem adta meg a Slovan támadójának, Malik Abubakarnak a gólját az első negyedórában. Ezzel egyenlítettek a vendégek 1:1-re, de a találatot érvénytelenítették De Marco kezezése miatt.

 

Ružbarský szerint elsősorban a VAR hibázott, melynek az előírások szerint jeleznie sem kellett volna. Majd a vezetőbíró is hibázott a helyzet megítélésénél. „De Marco keze ugyanis természetes tartásban volt, a testéhez közel. Nem volt labda felé tartó mozgása, testfelületét sem szélesítette ezáltal. Nem volt szabálytalan kezezés, a Slovan gólja érvényes kellett volna, hogy legyen,magyarázta.

 

A második vitatott eset a DAC-ot károsította meg. Lucas Lovat kezezése után 1:1-es állásnál tizenegyest kellett volna rúgnia a DAC-nak a 60. percben. A hazaiak vezetőedzője ezt a meccs fordulópontjának nevezte.

 

Ez esetben a VAR jelzése helyénvaló volt, mivel szabálytalan kezezés történt. A játékvezető ebben a helyzetben hibázott, mert bár a kézmozgás nem a labdára irányult, de a kéztartás nem volt természetes. A helyes döntés az lett volna, ha tizenegyest fúj a DAC javára,”

 

elemezte Ružbarský.

 

Világi Oszkár felvidéki oligarcha, a DAC tulajdonosa szintén megszólalt:

 

„Nem akarom értékelni a játékvezető teljesítményét, de azt gondolom, hogy ha a szlovák foci fejlődni akar, el kell gondolkodnia azon, hogy milyen teljesítményt vár el a játékvezetőktől. Sokan érkeztek, az egész ország nézte a találkozót, mely szörnyű véget ért. Ennek felelőse egyértelműen a játékvezető. Egy ilyen meccs nem érhet így véget. Ez nem jó sem a nézőknek, sem a játékosoknak, sem a Slovannak. Nekik is gondot okozhat ilyen győzelem.

 

A szlovák köztelevízió a játékvezetők ténykedésével kapcsolatban megszólította a Slovan vezérigazgatóját, ifj. Ivan Kmotríkot is:

 

döntöttek, ahogy döntöttek. Az ő kezükben van a döntés, ők a játéktér urai. Örülök, hogy behúztuk ezt a találkozót. A bajnoki cím nem ezen a mérkőzésen dőlt el. Panaszkodhatnak a szerdahelyiek amennyit akarnak, de a bajnoki cím nem egy mérkőzésen dől el. Az ilyesmi igaz a kupamérkőzésekre, de a bajnokság sokáig tart. Ott megmutatkozik a teljesítmény, és a teljesítmény dönt”

 

– volt a válasza.

 

A DAC előnye legnagyobb riválisa előtt öt fordulóval a vége előtt még hat pont volt. A sárga-kékek azonban a bajnoki hajrára, az utolsó egy hónapban teljesen elfogytak. Az utolsó öt forduló mérlege a számukra: három vereség, egy döntetlen és csak egy győzelem.

Kalmár Zsolt: Sokan nem akarják, hogy egy olyan csapat legyen bajnok, mint mi

 

A mérkőzéssel kapcsolatban a Körképen és annak Fb-oldalán is több alkalommal foglalkoztunk.

Ismét távolabb került a DAC a bajnoki címtől, a Slované lett a csattanó az év összecsapásán

 

A lét a tét! DAC–Slovan csúcsrangadó előtt

 

A Fradi tábor is segít megnyerni a bajnokságot a DAC-nak

 

Körkép.sk/sport.aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.