Nyitókép: dac1904.sk/Lelkes Ernő

 

Péntek délelőtt, a Fortuna Liga csapatai közül elsőként megkezdte a nyári felkészülést a DAC. Adrian Guľa vezetőedző az első napon huszonegy játékost üdvözölt – közölte hivatalos honlapján a DAC.

 

Majdnem három hétig tartott a dunaszerdahelyiek nyári pihenője. A felkészülést Jan Van Daele sportigazgató és Adrian Guľa vezetőedző beszéde nyitotta meg, majd lezajlott az edzőteremben és a pályán a nyitótesztelés.

 

A DAC közlése szerint ezt 21 játékos csinálta végig, beleértve a győri Csinger Márkot és az Ipolyságról származó 19 éves középső védőt, Urblík Norbertet, valamint a somorjai Franck Bahi, Csóka Bálint párost, akárcsak a MOL Akadémia neveltjét, a 17 esztendős Dušan Fančovičot. Enis Fazlagić szintén jelen volt, akinek június 30-án jár le a vendégjátéka a DAC-ban, és nem folytatja tovább a klub színeiben.

 

 hirdetes_810x300  

Kalmár Zsolt, Nikola Krstović és Ammar Ramadan hiányzott, ők a válogatottbeli kötelezettségeik teljesítését követően június 20-22. között térnek vissza Dunaszerdahelyre. Holnaptól Yhoan Andzouana a kongói nemzeti együttessel készül, vasárnap pedig Dominik Veselovský és Damián Kachút csatlakozik a szlovák 21 éven alatti válogatotthoz.

 

Körkép.sk hírlevél: 1. Bugár juttathatja be a Szövetséget a parlamentbe 2. Mi lesz veled, DAC? 3. A háború egyre inkább begyűrűzik a mindennapjainkba

 

Amint arról korábban a Körképen is beszámoltunk, a múlt szezon után a Ricardo Ferreira, Ahmet Muhamedbegovic, Cesar Blackman, Eric Davis, Sebastian Nebyla és Dominik Kružliak hatostól elbúcsúzott a klub.

 

A mai napon Željko Gavrić is jelen volt a MOL Akadémián, ám a belépő tesztelésen nem vett részt. A szerb futballistára további orvosi kivizsgálások várnak, a DAC-nál való maradása továbbra is nyitott.

 

A későbbiekben a klub kötelékébe tartozó további játékosok, Zoran Záhradník, Vitális Milán és Szolgai Máté is az A-csapattal készül majd. Ők a válogatott összetartások befejeztével csatlakoznak a társaikhoz.

 

„A felkészülés magja otthon zajlik majd, hiszen csúcsszintű feltételeink vannak, amilyenekhez foghatót csak nehezen találhatnánk valamelyik edzőtáborban. Ma és holnap az erőnléti edzők és a fizikoterapeuták felügyelete alatt a gyorsaságra, erőnlétre és a kitartásra vonatkozó teszteket abszolválnak a játékosok. Vasárnap pihenőt kapnak, hétfőtől pedig főleg a technikai-taktikai és az erőnléti oldalra helyezzük a hangsúlyt, ami nagyon fontos a felkészülési időszak ezen szakaszában”

 

közölte Adrian Gula vezetőedző, aki megjegyezte, hogy a válogatottakban szereplő játékosok hiányoznak ugyan, de ez hozzátartozik a felkészüléshez.

 

Káčert (DAC) vinné a Slovan

 

„Másrészt jó, hogy a srácok teljes terhelést kapnak. Komoly célok és kihívások állnak előttünk, amelyek reményeim szerint segítenek a fiúknak a válogatott üzemmódból átkapcsolni a klubbal szembeni kötelességeikre. A válogatottbeli szereplés a segítségükre lehet, hiszen mindenkinek a saját országáért is dolgoznia kell, ha megvan ehhez a kellő tudása.”

 

A mai első közös edzésen részt vettek: Petráš, Veszelinov, Trnovský, Pinto, Kachút, Brunetti, Risvanis, Csinger, Fančovič, Bahi, Urblík, Mendez, Dimun, Riquelme, Káčer, Veselovský, Leginus, Niarchos, Csóka, Andzouana, Fazlagić

 

Hiányzók: Kalmár, Krstović, Ramadan – válogatottak

 

Blackman után Kružliak is: Miközben a Fradi és a Slovan szorgalmasan erősít, a DAC kerete gyengül

 

A nyári felkészülés programja:
Június 9., péntek, 9:45 ó: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia
Június 17., szombat: DAC 1904 – FK Pohronie (DAC Akadémia)
Június 24., szombat: DAC 1904 – Zbrojovka Brno (Béke)
Június 28., szerda: DAC 1904 – Rapid Bukarest (DAC Akadémia)
Július 1., szombat: az ellenfél kiléte tárgyalás alatt
Július 4., kedd: DAC 1904 – Rapid Wien (MOL Aréna)

 

dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!