Nyitókép: tasr

 

Amint arról korábban beszámoltunk, vasárnap a DAC 3:1-es győzelmet aratott a Slovan ellen a Mol Arénában. Az eredmény láttán nyilván nem voltak elégedettek a pozsonyi szurkolók, akik a 70. perc környékén tömegesen kivonultak a vendégek számára fenntartott lelátóról, csupán 4 szurkoló nézte végig a találkozót.

 

Id. Vladimír Weiss azóta kap hideget-meleget a szurkolóktól, hogy az Európa Liga play off visszavágóján csúnyán, 6:2re kikapott csapata Cipruson a Limassoltól.

 

A válogatott szünet alatt a közösségi hálón már a szlovák edző távozásáról szóltak spekulációk, ám mindenki abban reménykedett, hogy a szünet segít a Slovanon.

 

 hirdetes_300x300  

A dunaszerdahelyi vereség után Weiss reagált a szurkolók távozására:

 

„Én annak a 20 ezernek csinálom a futballt, akik a gyerekeikkel járnak ki. Értékelem ezeket a srácokat, hogy eljárnak buzdítani bennünket, de ezt nem kellene csinálniuk. Ha szurkoló vagy, akkor is szurkolsz, mikor rosszul megy.

Ezek fiatal, 16-18 éves srácok. Megértem az érzelmeiket, de többet ehhez nem fűzök hozzá. Sajnos már másodszor történt ez meg. Ez egy reakció valamire, de azt gondolom, hogy nem helyes”

 

mondta Weiss, aki nem először beszélt kérdőjelesen jövőjéről a pozsonyi klubnál.

 

„A liga számunkra gyakorlatilag még csak most kezdődött, ezt még be lehet hozni. Meglátjuk, hogy lesz-e rá időm, vagy már valaki másnak. Ez a jövő kérdése. Szeretem ezt a klubot, szeretek is dolgozni, de ha nem megy, természetesen elmegyek.

Ez normális dolog. (…) A tulajdonos (id. Ivan Kmotrík – a szerk.) megkért engem: ‘Gyere segíteni, mert valami nincs rendben.’ Hogy miként dolgoztam, ítéljék meg az emberek, újságírók, a klub, a tulajdonos, de ne 16-éves gyerekek”

 

fogalmazott Weiss, aki már több hullámvölgyön át vezette a Slovant.

 

Weisst nem lepte meg a vereség

 

„Nagyon jó bajnoki mérkőzés volt, sajnos számunkra rossz végeredménnyel. Ha kikap a csapat, természetesen nem lehetünk elégedettek, és úgy érzem, hogy megérdemelt a hazai győzelem, mert míg ők három gólt rúgtak, mi csak egyet. Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, nem voltunk elég hatékonyak, hátul pedig nagy hibákat vétettünk. (…) Volt egy rossz előérzetem a meccs előtt, és sajnos ez be is igazolódott. A hazaiak akarata és harciassága érvényesült, ezért megérdemelten szerezték meg a három pontot”

 

fogalmazott Weiss a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

 

A Slovan edzője vasárnap este elmondta, hogy nem lepte meg a vereség.

 

„A mai párharcból nem vonok le következtetéseket. Nem mintha számítottam volna rá, de láttam a valószínű forgatókönyvet a meccs előtt a kabinban. Ahogy láttam a ciprusi meccs előtt is. 11 játékos jött ki, aki akart, de úgy mentek, mintha … inkább nem mondanám”

 

fogalmazott Weiss azzal, hogy ha fia, Vlado nem játszik, „nincs olyan játékos, aki érzelmeket fejezne ki és berúgná az ajtót”.

 

„Kucka és Kankava is fantasztikus futballista, de néha harcban is kell játszani az érzelmekkel, vitázni egy kicsit a játékvezetővel. Egy gesztust adni, hogy ma itt vagyok, és nem létezik, hogy veszítsek”.

 

Nem sok idejük maradt a pozsonyiaknak, hogy összekapják magukat, ugyanis csütörtökön 21 órától hazai pályán fogadják a feröeri Klaksvíkot az EKL csoportkörében. Mint ismert, a feröeri csapat korábban kiejtette a Fradit a BL-ből.

 

Így győzte le a Slovant a DAC – videó

 

DAC 1904 – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 3:1 (2:0)
Niké Liga, 7. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.09.17., 17:30
Játékvezetők: Gemzický – Hancko, Poláček
Nézőszám: 8866
Gólszerző: 11. Gouré, 30. Čermák, 57. Gavrić, ill. 60. Strelec
Sárga lap: 14. Andzouana, ill. 14. Barseghyan, 62. Bajrić, 64. Kashia
DAC 1904: Popović – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana – Káčer (65. Herc), Dimun, Čermák (80. Gruszkovski) – Trusa (80. Niarchos), Goure (65. Ramadan), Gavrić (K) (88. Brunetti)
Slovan: Borjan – Pauschek (67. Blackman), Kashia, Bajrić, Lovat – Kucka (K) (67. Tolić), Kankava, Savvidis (46. Marcelli) – Barseghyan (86. Sharani), Abubakari (46. Strelec), Čavrić

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 39% : 61%
Lövések: kapura: 6:5, mellé: 4:7
Szabadrúgás: 16:15
Szöglet: 4:7
Les: 1:3

 

Körkép.sk, dac1904.sk, sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.