Nyitókép: dac1904.sk

 

A Niké Liga 7. fordulójában a pozsonyi Slovant fogadta a DAC. A sárga-kékek utolsó két veresége után szükségszerű volt a változás, melyhez a szurkolók fantasztikus koreóval és buzdítással járultak hozzá.

 

Remekül mutatkoztak be a DAC új szerzeményei: az előző idényben még Újpesten szereplő Fernand Gouré és a volt ferencvárosi Zseljko Gavrics egy-egy góljának is köszönhetően 3–1-re nyertek a dunaszerdahelyiek hazai pályán a bajnoki címvédő Slovan ellen.

 

A DAC 2022 áprilisa óta nem tudta megverni a Slovant, így ezzel is édesebb a vasárnap esti győzelem. Az eredmény láttán nyilván nem voltak elégedettek a pozsonyi szurkolók, akik a 70. perc környékén tömegesen kivonultak a vendégek számára fenntartott lelátóról, csupán 4 szurkoló nézte végig a találkozót.

 

 hirdetes_300x300  

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Adrián Guľa természetesen elégedetten nyilatkozott.

 

„A csapat és a szurkolók miatt is nagyon örülök, hogy sikerült ezt az erős, minőségi pozsonyi csapatot legyőznünk. A győzelmünk oka, hogy csapatként működtünk, és beleadtunk egy nagy adag akaratot és küzdőszellemet a mai meccsbe, ami úgy érzem, hogy megérdemelt győzelmet hozott”

 

fogalmazott Guľa, majd reményét fejezte ki, hogy most már győztes útra térnek.

 

„Remélem, hogy ez a győzelem az egész csapatot és az egész klubot arra ösztönzi, hogy elkezdődjön egy győzelmi széria. Nemcsak néha szeretnénk nyerni, hanem egy hosszú sorozatot szeretnénk produkálni. Ez a célunk, ezért küzdünk, ezért dolgozunk”

 

zárta értékelését Guľa.

 

Guľa: Gratulálok a fiúknak, és köszönöm a szurkolóknak a csodálatos hangulatot

 

Id. Vladimír Weiss a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy  nagyon jó bajnoki mérkőzés volt, csak az eredmény nem nekik kedvezett.

 

„Ha kikap a csapat, természetesen nem lehetünk elégedettek, és úgy érzem, hogy megérdemelt a hazai győzelem, mert míg ők három gólt rúgtak, mi csak egyet. Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, nem voltunk elég hatékonyak, hátul pedig nagy hibákat vétettünk. Tudjuk, hogy a gólok mindig hibák után esnek, de tudunk ennél jobban is játszani”

 

fogalmazott Weiss, aki nem először beszélt kérdőjelesen jövőjéről a pozsonyi klubnál.

 

„A liga számunkra gyakorlatilag még csak most kezdődött, ezt még be lehet hozni. Meglátjuk, hogy lesz-e rá időm, vagy valaki másnak. Ez a jövő kérdése. Szeretem ezt a klubot, szeretek is dolgozni, de ha nem megy, természetesen elmegyek”

 

fogalmazott Weiss, majd gratulált a hazaiaknak.

 

„Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. A bajnokság nagyon nehéz és kiélezett lesz. Ma jól kezdtünk, viszont az első hazai lövésből gólt kaptunk. Volt egy rossz előérzetem a meccs előtt, és sajnos ez be is igazolódott. A hazaiak akarata és harciassága érvényesült, ezért megérdemelten szerezték meg a három pontot.”

 

 

DAC 1904 – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 3:1 (2:0)
Niké Liga, 7. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.09.17., 17:30
Játékvezetők: Gemzický – Hancko, Poláček
Nézőszám: 8866
Gólszerző: 11. Gouré, 30. Čermák, 57. Gavrić, ill. 60. Strelec
Sárga lap: 14. Andzouana, ill. 14. Barseghyan, 62. Bajrić, 64. Kashia
DAC 1904: Popović – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana – Káčer (65. Herc), Dimun, Čermák (80. Gruszkovski) – Trusa (80. Niarchos), Goure (65. Ramadan), Gavrić (K) (88. Brunetti)
Slovan: Borjan – Pauschek (67. Blackman), Kashia, Bajrić, Lovat – Kucka (K) (67. Tolić), Kankava, Savvidis (46. Marcelli) – Barseghyan (86. Sharani), Abubakari (46. Strelec), Čavrić

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 39% : 61%
Lövések: kapura: 6:5, mellé: 4:7
Szabadrúgás: 16:15
Szöglet: 4:7
Les: 1:3

 

Jan Van Daele elismerte, hogy hibáztak. Szerinte nincs pánikhangulat a DAC-nál a Slovan elleni derbi előtt

 

Körkép.sk, dac1904.sk, sport.sk

Megosztás:
Címkék: DAC DAC-Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!