Nyitókép: dac1904.sk
A Niké Liga sereghajtója ellen mutatkozik be Xisco Muñoz a Mol Arénában a DAC kispadján. A spanyol edzőről egyelőre keveset tudni, legnagyobb eredménye, hogy a Watforddal feljutott a Premier League-be, képességeit azonban csak a DAC-cal folytatott munkája és eredményei után tudjuk majd megítélni.

 

A DAC egy 1:1-es Rózsahegy elleni döntetlennel zárta a novemberi, válogatott szünet előtti időszakot. Némi meglepetést hozott, hogy épp ez alatt az idő alatt jelentették be Adrian Guľa menesztését, aki akkor épp egy 5-1-1-es mérleggel a háta mögött engedte útjára a válogatottakban szereplő játékosait.

 

Az őt váltó 43 éves Xisco Muñoz kedden kezdte meg a munkát a csapattal.

 

„Az új vezetőedző változtatott néhány dolgon, az első edzéseken főleg a taktikára és a labdatartásra helyeztük a hangsúlyt. Mindenki tisztában van vele, hogy egymás megismeréséhez és az alkalmazkodáshoz idő kell, így az első napok főleg az alapdolgokról szóltak”

 

 hirdetes_810x300  

árulta el Yhoan Andzouana, aki a legutóbbi hét tétmérkőzésen viselte a kapitányi karszalagot. A kongói játékos mai ellenfelükről és az elvárásokról is beszélt a klub honlapján.

 

„Az augusztusi aranyosmaróti összecsapás nagyon nehéz volt, de az ellenfél iránti maximális tisztelet ellenére is bízom benne, hogy hazai környezetben könnyebbé tesszük magunk számára a mérkőzést. Egyértelmű célunk a győzelem, így a meccsbe még több energiát kell fektetnünk. Az ősz végéig négy forduló van hátra, amelyeken a lehető legtöbb pontot akarjuk begyűjteni. Tudjuk, hogy főleg hazai pályán kellenek a három pontok”

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a hosszabb időre kieső Gavrić mellett Csinger is hónapokra kiesett. A védőnek a magyar U21-es válogatott keddi találkozóján szakadt el a hátsó combizma, így már csak tavasszal láthatjuk játészani sárga-kékben.

 

Combizomszakadása van a DAC-ban játszó Csinger Márknak

 

Lépésről lépésre haladna Munoz

 

A vasárnap kinevezett 43 esztendős spanyol szakember az M1 aktuális csatornának adott interjút, melyben elmondta, gyorsan sikerült megállapodnia a vezetőkkel, és boldog, hogy munkába állhatott. Hozzátette, ismeri a klub történetét.

 

Edzői hitvallásával kapcsolatban elárulta, a legfontosabb, hogy a játékosok élvezzék a futballt. Természetesen, ahogyan a szurkolók és a szakvezetés, a lehető legtöbb győzelmet szeretné megszerezni, viszont lépésről lépésre kell haladni – hangsúlyozta.

 

Xisco Munoz – aki edzőként Angliában is dolgozott – játékoskarrierjének legsikeresebb időszakát a spanyol Valenciánál töltötte, spanyol bajnoki címet és UEFA Kupa-győzelmet ünneplehetett a csapattal.

 

 

Radványi szerint a DAC-nál hiányzik a türelem: Guľát és Kalmárt is meg kellett volna tartaniuk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!