Nyitókép forrása: az SK Slovan Bratislava facebook-oldala

 

Nagy port kavart, hogy Ľuboš Benkovský, Vladimír Weiss edzői asszisztense az Instagramon arról tájékoztatta a Slovan szurkolóit, hogy katari edzőtáborukban két katari csapaton kívül a Dinamo Moszkvával is megmérkőznek. Posztjának szövegét később megváltoztatta.

 

Benkovský posztjára elég gyorsan reagált Jaroslav Tvrdík, annak a Slavia Prahának a vezérigazgatója, amellyel február 4-én mérte volna össze erejét a Slovan.

 

„Akkor nem játszunk felkészülési mérkőzést”

 

üzente meg Tvrdík. A Slavia elég határozott álláspontot képvisel az ukrajnai orosz agresszió kapcsán.

 hirdetes_300x300  

 

Ha rajtad múlott volna, pályára lép a pozsonyi Slovan a Dinamo Moszkva ellen?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Ivan Kmotrík, a Slovan Bratislava tulajdonosa ezzel szemben nem lát semmi kivetnivalót az orosz csapattal való találkozóban.

 

„És kivel kellene játszanunk, ha a Dinamo is ott van edzőtáborban? Egyenlő ellenfelet akartunk, Aranyosmaróttal Szlovákiában is játszhattunk volna”

 

nyilatkozta Kmotrík a Denník N-nek azzal, hogy a játékosok nem tehetnek a háborúról.

 

Miután a Slovan pályára léptett a Dinamo Moszkva ellen (és elveszítette 2:1-re a mérkőzést), a Slavia Praha az X-en közölte, hogy „A klub nem tervez felkészülési mérkőzést az SK Slovan Bratislavá-val”.

 

A Futbalnet szerint az oroszok először titkolták a mérkőzés megrendezését, majd végül élőben közvetítették a találkozót. A Slovan hivatalos oldalán még cikkünk írásakor sem találtunk utalást az orosz csapattal való találkozóról, holott a két katari mérkőzés szerepel a tervezett mérkőzések között, ahogy a Slavia Praha elleni, február 4-i dátum is.

 

skslovan.com

 

Rendkívül kritikusan ír a Slovanról a cseh sajtó is az eset kapcsán. Kiemelik, hogy a Slovan már a kezdetektől semmilyen formában sem tiltakoztak az Ukrajna ellen indított háború kapcsán, a szlovák liga által indított kezdeményezésben sem vettek részt mint klub.

 

Vladimír Weiss, a Slovan edzője egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy nem szívesen kötné össze a politikát a labdarúgással.

 

„Egyértelműen vannak itt emberi tragédiák, amelyeknek nem szabadott volna megtörténniük. Éltem Oroszországban, tudom, hogy milyen a mentalitásuk, de nem szívesen boncolgatnám ezt a témát. Az erőszak minden formáját elítélem, de a politikának nincs helye a sportban”

 

mondta Weiss.

 

Új fejlemények CIKKÜNKBEN.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!