Nyitókép forrása: facebook.com/Jozef Bedej

 

Mint arról korábban beszámoltunk, nagy port kavart cseh-szlovák vizeken, hogy a pozsonyi Slovan katari edzőtáborozása során az orosz Dinamo Moszkvával is megmérkőzött. Nem vette ezt jó néven a cseh Slavia Praha, mellyel a pozsonyiak február 4-én játszottak volna felkészülési mérkőzést.

 

Mint ismert, a prágaiak rögtön lefújták a Slovannal való meccset. A Slavia eléggé határozott álláspontot képvisel az ukrajnai orosz agresszió kapcsán, így számukra elképzelhetetlen volt, hogy olyan csapattal mérkőzzenek meg, mely előzőleg hajlandó volt egy orosz csapat ellen pályára lépni.

 

Id. Ivan Kmotrík, a Slovan tulajdonosa kedden azt nyilatkozta, hogy nem lát semmi kivetnivalót a Dinamo Moszkvával való találkozóban. Konkrétan azzal védekezett, hogy

 

 hirdetes_810x300  

„Kivel kellene játszanunk, ha a Dinamo is ott van edzőtáborban? Egyenlő ellenfelet akartunk, Aranyosmaróttal Szlovákiában is játszhattunk volna.”

 

 

Ha rajtad múlott volna, pályára lép a pozsonyi Slovan a Dinamo Moszkva ellen?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Hogy Kmotrík miért pont a ViOnt említette példaként, az talány, azonban az aranyosmarótiak ügyesen kihasználták a kínálkozó lehetőséget és felvették a kapcsolatot a prágai klubbal annak okán, hogy szívesen átvennék a szlovák bajnok helyét.

 

 

Jaroslav Tvrdík, a Slavia Praha elnöke a MY Nitrianske noviny-nek nyilatkozva kifejtette, hogy ő is olvasta Kmotrík szavait, akivel láthatóan eltérő a véleményük az ukrajnai háborúról.

 

„Hagytam ennek egy kis időd, nem szívesen hozok meg komoly döntéseket részleges információk alapján, teoretikusan félreértésről is szó lehetett volna, a Dinamoval való mérkőzésről szóló információ mégiscsak a Slovan edzői asszisztensétől származott. Mikor azonban megláttuk, hogy a Dinamo élőben közvetíti a Slovannal való mérkőzést, nem volt miről beszélni.

Kmotrík szavaival együtt és azzal, hogy tényleg játszottak, egyszerű döntésről volt szó, amelyről később írásban értesítettük a pozsonyi klubot is”

 

mondta Tvrdík.

 

Cseh-szlovák konfliktushoz vezetett a Slovan edzőmérkőzése

 

A nevető harmadik

 

Amint az említettük, a ViOn Aranyosmarót nem habozott, mikor felszabadult a prágaiak időpontja.

 

„Tvrdík úrral hosszú és nagyon kellemes telefonbeszélgetést folytattam. A mi kicsi és családi klubunk számára nagy megtiszteltetés lesz ilyen közép-európai nagyklub ellen játszani. Talán már sosem lesz lehetőségünk ilyen nagy klub ellen pályára lépni. Ez egy futballkihívás, de „futball feletti” történet is, amelynek szívesen leszünk részesei”

 

mondta Marek Ondrejka, a ViOn vezérigazgatója.

 

 

Egyébként a ViOn jelenlegi vezetőedzője konkrétan is kötődik a Slavia Prahához, hiszen Michal Hipp ott töltötte az 1993/94-es szezont.

 

A mérkőzés belépőjegyeiből befolyó összeget Ukrajna támogatására fordítják majd. Ezen kívül a Slavia megígérte, hogy megtéríti az aranyosmaróti szurkolók utazási költségeit az Eden Arénába.

 

„A mérkőzésre az Edenben kerül sor, a Slavia nagy show-t csinál körülötte. Megígérték, hogy átfizetik a szurkolói autóbuszok költségeit. Ez őrület! Nagy nap lesz nekünk és klubunknak, valamint kicsi városunknak is óriási reklám. Tvrdík úr azt mondta, hogy ez csak a kezdete a közös együttműködésnek”

 

tette hozzá Ondrejka.

 

Bár a ViOn csak az utolsó helyet foglalja el a Niké Liga tabelláján, a felkészülésük eddig jól alakul. A Tipsport Liga téli felkészülési tornáján csoportelsők lettek. Fokozatosan győzték le a cseh FC Fastav Zlín és a Zbrojovka Brno csapatát, az MFK Skalicával pedig döntetlent értek el.

 

futbalnet.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.