Dag Daniš: Szlovákia védtelen ütközőzónává válik - Körkép.sk
Janka, Zsanett
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dag Daniš: Szlovákia védtelen ütközőzónává válik

2023. jan. 13. 21:38

(…) Az amerikaiak bejelentették, hogy kivonják Patriot rendszerüket Szlovákia területéről, amely eddig a szlovák légteret védte azután, hogy az ország feladta saját S-300-as légvédelmi rendszerét.

 

Az amerikai Patriot rendszerek a németországi amerikai támaszpontra mennek. Az USA onnan látja el fegyverekkel Ukrajnát. Jaroslav Naď védelmi miniszter azt állítja, hogy a Szlovákiát eddig védő Patriot rendszerek nem Ukrajnába mennek.

 

Kijelentéseihez csak annyit fűzök hozzá, hogy Naďnak ehhez nem sok köze van. Ezek amerikai Patriotok, az amerikaiak dolga, hogy Szlovákia védelmében használják, vagy egy másik szövetséges védelmében. Ugyanez volt érvényes a holland Patriot rendszerek esetében is, amelyek kis ideig szintén Szlovákia területét védték. A németekre is… És érvényes lesz az olasz rendszerekre is, ha egyáltalán kölcsönadják nekünk – több tízmillió euró ellenében…

 

Szlovákia ezekből a légvédelmi bástyasáncokból szerencsétlenül jött ki. Feladtuk saját S-300-as légvédelmi rendszerünket, feladtuk harci repülőinket. Nem sikerült kialkudnunk semmilyen cserét saját, nemzeti felfegyverzésünkre.

 

Ráadásul azt vesszük észre, hogy a biztonsági válságból úgy kerülünk ki, mint egy védtelen ütközőzóna, amely a lengyel és cseh vadászgépeknek van kiszolgáltatva. És olyan Patriot rendszerekre, amelyekkel a szövetségeseinknek Szlovákián kívül vannak tervei…

 

Kétségtelenül elérkezett az idő, hogy Naď minisztert megjutalmazzák hűségéért.

 

És kitüntetést kapjon.

 

Amerikait.

 

(…)

 

Standard.sk, 7 dní v kocke: Dozrel čas, aby Hegera s Naďom zorientovala prezidentka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket