Elemér
  • HUF: 362.38
  • USD: 1.21
  • 2 °C
  • 12 °C

Debütált a Felvidéki 6osFogat

2021. feb. 21. 22:46

 

Végy 6 különböző típusú embert, engedd össze őket egy szobába, majd hagyd, hogy tabuk nélkül megmondják a tutit, és végül gyurmázd össze az egészet. A végeredmény a Privát Szoba nehéztüzérsége, egy új műsor, mely a Felvidéki 6osFogat nevet kapta, és most debütált. Egy olyan kibeszélő show-ról van szó, amely színesebbé kívánja varázsolni a csütörtök estéket. 6 ”megmondó ember” csap bele a lecsóba, és könnyedebb stílusban alkot ítéletet az adott héten történt legfontosabb történésekről. 1 műsorvezető, és 5 meghívott vendég vesz részt a forgatásokon, amely élőben megy a Privát Szoba Facebook és Youtube csatornáján.

 

Az adásokra kéthetenként csütörtökön 20:00 órai kezdettel kerül sor. Az első rész műsorvezetője Bernáth Tamás színművész volt, a további szereplők: Gyurász Ildikó (tolmács-énekes), Letrich Richárd (vlogger), Samu István (tanár-társadalomkutató), Nagy Olivér (evangélikus lelkész), Fehér István (tanár-iskolaigazgató).

 

 

A műsor elején a hatos Bernáth fogathajtó vezetésével megemlékezett Felvidék egyik híres szülöttjéről, Horváth Sándor színművészről, akinek február 16-án lett volna a születési évfordulója. Itt Letrich rögtön pikáns humorral élcelődött Bernáth felkonferálását illetően, és felsorolt még néhány hírességet, akik az adás napján, február 18-án születtek. A következőben a népszámlálás online kitöltésének módja került górcső alá. A pikáns megjegyzések itt sem hiányozhattak, többek között Samu felvillantotta, hogy lehetőség volt arra, hogy egyesek többször is kitöltsék a népszámlálási ívet, és a gyermekek számánál bárki blöffölhetett fiktív adatokkal, ami félő, hogy ”fake” információt fognak jelenteni a kiértékeléskor.

 

További témaként szóba került a házi karanténnal kapcsolatos mobil-applikáció kérdése, amelyre többek mellett Nagy Olivér úgy reagált, hogy nincs szükség intelligens karanténra, ha olyan intelligens betegek vannak, akik betartják a szabályokat, és nem veszélyeztetik mások és önmaguk egészségét és életét. A vendégek a következő hírre is keményen ráharaptak, ami a Sváby András vezette Heti Napló felvidéki tudósítása is.

 

A műsor félidejében egy megindító témához ért, méghozzá a Csapda a neten című film kivesézésével. A téma többeket megindított, hiszen a vendégek szülőként is helytállnak a mindennapokban. A szülői párbeszéd fontossága és a technológiai védelmi lehetőségek kerültek szóba, személyes eseteket sem mellőzve. Ezt követte egy újabb idegborzoló hír, éspedig, hogy Dobrev Klára ”lebratyiszlavázta” Pozsonyt. A hatos nem mehetett el karcos megjegyzések nélkül a Dobrev és a hozzá hasonlóak határon túli magyarokhoz való viszonyulását illetően. Fehér kőkemény odavágása pedig az egész magyarországi baloldalt padlóra küldte.

 

Folytatásként a szlovák egészségügyi miniszter javaslata, hogy a 40 éves nők fizessenek az abortuszért került kibeszélésre. Itt különösen a hatos női tagja, Gyurász Ildikó került a figyelem középpontjába, aki női társai hangjaként próbált fejtette ki véleményét. A sport sem lehetett másodlagos, kitárgyalásra került a Ferencváros vezetőedzőjének ukrajnai díjazása, majd a Lučanský akta legújabb fejezete is megérdemelt egy menetet, párhuzamba állítva a  Polip című sorozattal.

 

A távoktatásos helyzet górcső alá vétele sem maradhatott ki, ahol két gyakorlott pedagógus véleménye mellett egy improvizatív színjátszással sikerült szemléletesebbé tenni a témát. Az első adás utolsó témája azt taglalta, hogy a szlovák kormány nem hagyta jóvá az orosz Szputnyik oltóanyag beszerzését. Bár a műsor nem kertel a fontos politikai történések kapcsán, a csapat fő meglátása mégis az volt, hogy a világjárvány elleni küzdelemben a szakmaiságot kell bevetni, és a politikai érdekeket pedig kiszorítani belőle.

 

A Felvidéki6osFogat következő adása március 4-n kerül másorra újabb ütős témákkal. Aki kíváncsi az egész első adásra, a Privát Szoba Facebook oldalán, vagy Youtube csatornáján is elérheti:

 

 

Varga Dávid

Megosztás:
Címkék: Felvidéki6osFogat

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket