Dunatáj: Szemét (egy) ügy Komáromban

2020. máj. 21. 12:32

Nyitókép: dunataj.sk

 

Az önkormányzat csütörtöki ülésére beterjesztett anyagok közt a képviselők  ma arról döntenek, hogy megvásárolják-e hitelből az izsai szeméttelepet, vagy elfogadják az ajánlott áremelést.

 

A múlt heti izsai tűzeset során pont a vásárlás tárgyát képező tárólóban csaptak fel a lángok.

 

Hirdetés(x)

(…)

 

A cég többszöri tulajdonosváltáson ment át, legutóbb 2017-ben.  A tároló alatti telektulajdon sincs rendezve, csak bérlik a izsai önkormányzattól.

 

(…)

 

Előfordulhat, hogy a végén a város fogja fizetni a tároló teljes felszámolását, ami szintén nem egyeurós tétel lesz.

 

(…)

 

A kockázatelemzés teljes hiánya azt sugallja, hogy a város egy újabb, olyan gazdasági műveletre készül, amely messze meghaladja közgazdasági képességeit (már ha vannak), és súlyos következményekkel járhat a jövőben, ami a jelenlegi vírusos időkben különösen felelőtlen magatartást mutat.

 

Hogy mennyire hanyagok az anyag elkészítői és beterjesztői, azt az is mutatja, hogy a határozati javaslatban szereplő 3,5 milliós árat alku nélkül elfogadták, és nem tudatosították még azt sem, hogy az eladó az ajánlatban nettó árat határozott meg, ami tehát nem tartalmazza a társasági adót sem. A valós, tehát kifizetendő bruttó vételár 4,2 millió euró körül mozoghat majd. Attól tartunk, ez is előre eltervelt, kölcsönből térített gazdasági manőver lesz.

 

Dunatáj.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket