Botond, Mózes
  • HUF: 385.63
  • USD: 1.04
  • 16 °C
  • 22 °C

Egészségügyi Minisztérium: Robert Fico állításai nem helytállóak


Nyitókép: TASR

 

Tegnap reagáltunk Robert Fico azon állítására, hogy a majdnem 100 százalékos oltottsági szintű országok ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a kórházakban, mint idehaza.

 

Ma Michal Kovačič műsorvezető ezt a diagramot használta a „Na Telo” című műsorban. Robert Fico rögtön kritizálni kezdett, és azt állította, hogy grafikonunk nem mond ellent állításának, ugyanis ő a kórházakról beszélt, a táblázat ellenben a halálozásokat mutatta.

 

Ezért készítettünk egy újabb grafikont, amely kifejezetten a kórházi oltások és a túlzsúfoltság összehasonlítását mutatja (kevesebb ország szerepel rajta a tegnapi grafikonhoz képest – azok az országok találhatók meg a listán, amelyek kórházi adatai elérhetőek a ourworldindata.org oldalon).

 

Ebből a grafikonból, valamint az előzőből is világosan kiderül:

 

Azokban az országokban, ahol magas az oltottsági szint, alacsonyabb a halálozások száma, üresebbek a kórházaik, és sokkal enyhébb intézkedéseket is megengedhetnek maguknak.

 

Forrás: MZ SR

 

Ezért nem helytálló Robert Fico eredeti állítása, miszerint a csaknem 100 százalékos oltási aránnyal rendelkező országokban ugyanazok a problémák vannak jelen a kórházakban, mint nálunk. Sokkal üresebbek a kórházaik, kevesebb halálesetet regisztrálnak és sokkal szabadabb az életük.

 

Facebook/Ministerstvo Zdravotníctva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket