Gyimesi György: A szankciók hatása már nem zavarja az eddig zöldpolitikát hirdető, farizeus liberálisokat - Körkép.sk

Gyimesi György: A szankciók hatása már nem zavarja az eddig zöldpolitikát hirdető, farizeus liberálisokat

2023. jan. 08. 20:10

Tudtak arról, hogy a szankciók hatása növeli a környezetszennyezést? És mit szól ehhez a liberális, progresszív oldal? Mint látják, az eddig zöldpolitikát hirdető liberálisokat ez már egyáltalán nem zavarja.

 

A háború kitörése előtt az európai baloldal legfontosabb programja a környezetvédelem, globális felmelegedés elleni küzdelem volt. A progresszívek, liberálisok egyre másra hirdették a különböző zöld programokat, melyek Szlovákiára nézve is kötelezettséget jelentenek – például betiltanák a széntüzelésű otthoni kazánokat – melyek betartását drónokkal ellenőriznék.

 

Az Oroszország elleni szankciók bevezetése azonban rögtön elárulta, hogy mennyire komoly a „Mentsük meg a Földet” projektjük. A probléma ugyanis ott van, hogy pont az orosz földgázra kivetett szankciók járulnak hozzá leginkább a környezetszennyezéshez. Az alternatív megoldást jelentő cseppfolyósított földgáz szállítása ugyanis nemcsak rendkívül költségigényes, de környezetszennyező is.

 

Oroszország azzal, hogy nem tudja értékesíteni a nyugati piacokon a földgázt, egy részét különböző technológiai okok miatt kénytelen elégetni. Naponta 9,5 millió Eur értekben. Ez az ún. fáklyázás, mely rendkívül káros a környezetre. Az így keletkező fekete szén, vagyis korom felgyorsítja a hó és a jég olvadását, felgyorsítva az éghajlatváltozást.

 

Európában az idei tél eddig szokatlanul enyhe. Békeidőben vélhetően a globális felmelegedés számlájára írnák az egészet, verve a dobokat, hogy védenünk kell a környezetet. Ehelyett azonban most igazi farizeusként hallgatnak, és közben az enyhébb télnek örülnek, mert az egekbe szökött gáz árak mellett is spórolnak.

 

A liberálisok, progresszívek csak addig környezetvédők, amíg az érdekeik nem írják felül mindazt. Onnantól kezdve a globális felmelegedésnek is ugyanúgy tudnak örülni. Mikor milyen kottából kell énekelni…

Gyimesi György: Facebook

SJE Nyílt nap

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Dodo
2023. jan. 10. 14:44

Zoldek rohej inkabb hatalomhajhaszok.

Szóljon hozzá!