Gyimesi György: Amikor van pénz lóvéra - Körkép.sk

Gyimesi György: Amikor van pénz lóvéra

2022. dec. 13. 02:41

Amikor van pénz lóvéra

 

A családokat segítő törvényünk kapcsán, amikor minden gyermeknek 200 eurót harcoltunk ki, a Szövetség anno kritikusan nyilatkozott. Attól tartott, hogy az arra szánt összeg hiányozni fog az önkormányzatok költségvetéséből. Hangsúlyoztam az önkormányzatok esetében 350 millió euró plusz támogatással számolunk, és további költségkompenzációt tervezünk. Tettük ezt annak érdekében, hogy ne lehessen lakosokra terhelni a rezsikiadásokat.

 

Az önkormányzati választások után ez az aggodalom részükről alábbhagyott. A Szövetség polgármesterjelöltje és testülete Ipolyságon is gondosan hozzálátott a munkához. Első intézkedéseként rögtön a polgármester fizetését emelte meg 60%-kal! Ipolyság kisvárosi jellege ellenére így száll versenybe a nagy járási illetve megyeszékhelyekkel, hogy őket is megszégyenítse az 5000 eurót meghaladó fizetéssel egy kezdő, párnapos polgármester részére – válság idején.

 

SJE Nyílt nap

Én megértem, hogy a Szövetségnek mostanság van ennél nagyobb baja is, de nem lehet, hogy az önkormányzati költségvetést pusztán csak azért féltették, hogy egyes polgármesterek miniszteri fizetéshez jussanak? Hol marad itt a polgár? Vagy az csak kampányban téma?

 

 

Gyimesi György: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

J. Géza
2022. dec. 14. 09:33

A polgármester úrnak megelőlegezték a bizalmat füzetés emelés formájában, de ha nem teljesít akkor a jövő hónapban ugyanúgy csökkenthetik is ezt az összeget, de mi van a tisztelt parlamenti képviselőinkel ha ők nem teljesítenek az elvárások szerint akkor mi történik ? (még leváltani sem lehet őket, mert ha valami csoda fojtán oda kerültek akkor alkotmányos joguk van négy évig ott lenni a prlamentben )

Szóljon hozzá!

Kövessen minket