Gyimesi György: Ukrajna megsegítéséért szavaztunk. Én viszont Szlovákia mellett szavaztam - Körkép.sk

Gyimesi György: Ukrajna megsegítéséért szavaztunk. Én viszont Szlovákia mellett szavaztam

2022. dec. 04. 23:38

Minden bajba jutott emberen keresztényi együttérzéssel segíteni kell. Ez helyes morális hozzáállás. Ugyanakkor a választóimnak azt ígértem, hogy minden helyzetben az érdekeiket fogom képviselni, és helytállok. Számomra Ők az elsők, Szlovákia az első és Szlovákia polgárai az elsők!

 

Hogy az otthonaikban meleg legyen, hogy a gyermekek gondtalanul járjanak a fűtött tantermekbe, hogy az asztalon finom étel várja őket, és a kisnyugdíjas is egy méltó életszínvonalon élje napjait.

 

Ma Ukrajna megsegítéséért szavaztunk. Nyilván minden agressziót el kell ítélni, és minden segítséget meg kell adni, ami tőlünk telik. Hangsúlyozom, ami tőlünk telik! Ukrajnának sokrétű segítségre lesz és van szüksége: a háborúban való védekezést szolgáló hadi segítségre, az újjáépítést támogató segítségre, de most a pénzügyi összeomlást megakadályozó segítségért folyamodtak.

 

SJE Nyílt nap

E nélkül a segítség nélkül az ország nem lenne képes kifizetni a nyugdíjakat, a közalkalmazotti fizetéseket, és mindent, mi közpénzből fizetendő. Ez évente 54 milliárd euró, amelyből az EU a harmadát, USA a harmadát, és a Világbank a harmadát „dobja össze”.

 

Minden szolidáris érzékenység mellett nincs az a kényelmes bársonyszék, ami feledtetné velem, hogy én arra esküdtem fel, hogy Szlovákia polgárai érdekét tartsam szem előtt, és míg ezernyi további okot tudok felsorolni, hogy hol lenne a helye ennek a pénznek, nem visz rá lelkiismeret, hogy eláruljam a polgárok érdekeit. Nem Ukrajna ellen, hanem Szlovákia mellett szavaztam!

 

 

Gyimesi György: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. dec. 05. 08:31

Ha ezt Putyin hallaná amit dumálsz Gyurika akkor te is megkapnád a barátság érdemrendet mint Szíjjárto szégyellheted magadat.

Petike
2022. dec. 05. 08:35

ja 2 évvel ezelott megígérted hogy teszel eyért hogy a beneši dekrétumok hatályon jivul legyenek már akkor sem hittem neked de most még mint koalicios képviselo arra sem tudtad elérni hogy a nemzetiségi torvényt megtárgyalja a Matovič Kollár kormány.Eduard Heger csak papiron a miniszterelnok mert ténylegesen Matovič és Kollár irányítják az országot akiktol meg kell szabadulni.Nem Hegertol.

Dodo
2022. dec. 05. 15:05

Sajnos Szlovakianak joideje nincs felelos kormanya se felelos politikusa akivel lehetne erdmenyesen targyalni es erdmenyeket elerni ezert kell sajat sorsunkat a sajat kezunkbe venni es osszefogni nem pedig szethuzni.

Szóljon hozzá!