Halász Béla: Szlovákia továbbra sem tett le arról, hogy átadja a MiG-29-eseit Ukrajnának. Jó ez nekünk? - Körkép.sk
Janka, Zsanett
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Halász Béla: Szlovákia továbbra sem tett le arról, hogy átadja a MiG-29-eseit Ukrajnának. Jó ez nekünk?

2023. márc. 01. 12:34

 

 

Aggódva figyelem a szlovák politika kétségbeesett próbálkozásait azzal kapcsolatban, hogy valahogy legitimitást szerezzenek ahhoz, hogy a szlovák vadászgépeket átadják Kijevnek.

 

Ne feledjük, ez már nem a menekültek befogadása, ez már nem humanitárius segítségnyújtás, a civil lakosság támogatása, ami fontos és helyénvaló. Ez már kőkemény részvétel az orosz-ukrán háborúban. Főleg, hogy maga Vlagyimir Putyin is ezt annak nevezi.

 

Távol álljon tőlem, hogy az egyik vagy másik (harmadik) fél oldalára álljak, hiszen egy háború általában már önmagában is eleve rossz, és nem megoldás!

 

Arról van szó, hogy nekünk, felvidéki magyaroknak szinte semmi ráhatásunk sincs arra, hogy egy előrehozott választásokra váró kormány és parlament hogyan dönt a fejünk felett. Miközben a döntés következményeit mindannyian a saját bőrünkön érezzük a mindennapok szintjén.

 

Magyarország e tekintetben sokkal józanabb, háborúellenes, tárgyalások és békepárti állásfoglalást képvisel. Igen, a parlamentben is találunk ilyen hangokat, vannak olyanok, akik feltartott mutatóujjal figyelmeztetnek, de szinte nagyítóval kell keresni őket.

 

Ezért is lenne égetően szükség a magyar képviselet erősebb hangjára a döntéshozatalban, azért hogy a nemzeti, konzervatív értékeket, a mi érdekeinket képviselő álláspont hangja is erősödjön.

 

A MiG-29-esek átadásáról vagy nem átadásáról ez jutott így az eszembe az egyik legmagyarabb város polgármestereként, látva, hogy lakosaink között is lépten-nyomon téma az ezzel kapcsolatos kormányzati, illetve parlamenti döntés.

 

Zárásként halkan jegyzem meg, míg erről megy a vita, városaink, falvaink lassan a csőd szélére kerülnek, köszönhetően a kormánynak, ami valljuk be őszintén messze áll a valódi kormányzástól! Az ember azt is hihetné, talán ez is a céljuk!

 

Kívánok mindenkinek kitartást, sok erőt! Szükség lesz a közösségeink összefogására, mert az igazság az: csak magunkra számíthatunk!

 

Halász Béla: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Jani
2023. márc. 08. 13:13

Ő az a Halász, aki ott volt a Lölő esküvőjén?

Szóljon hozzá!

Kövessen minket