Jaro Naď: Legyünk őszinték és mondjuk ki nyíltan: az, ami összeköt minket, sokkal erősebb mint az, ami elválaszt - Körkép.sk

Jaro Naď: Legyünk őszinték és mondjuk ki nyíltan: az, ami összeköt minket, sokkal erősebb mint az, ami elválaszt

2022. Júl. 06. 12:55

Nyitókép: Facebook

 

Ma ülésezik az SaS Országos Tanácsa, hogy eldöntse, folytassa-e tovább a kormányban. Hogy miről is van szó valójában? Állítólag azzal a feltétellel fognak előhozakodni, hogy Igor Matovičnak távoznia kell a kormányból, különben ők távoznak, és így előrehozott választások lesznek…

 

Alább néhány igaz és őszinte pont olvasható tőlem ezzel a komoly döntéssel kapcsolatban:

 

– Már az elején szeretném leszögezni, hogy igen, Igor és Richard viszonya nagyon feszült és összetett. (…) A személyes kapcsolatok azonban soha nem lehetnek fontosabbak az állampolgárok és az ország érdekeinél. Soha és semmilyen körülmények között. Ráadásul a legnagyobb sikereket akkor értük el, amikor ők ketten összefogtak… (például, de nem csak a Volvo…).

 

– Az OĽANO és az SaS nagyon közel állt egymáshoz több mint egy évtizeden át. A maffia és a jogtalanságok elleni harc, az igazságosságért és a Nyugat-barát irányultságért folytatott harc stb. Ez mind összekötött minket és össze is köt a mai napig. (…)

 

– Amennyiben az SaS kilép ebből a kormányból, amit senki sem követel és nem akar, ez kizárólag csak az ő döntésük, akkor lehetővé teszik a maffia visszatérését. Pontosan úgy, ahogy a Radičová-kormány bukása után történt. Csakhogy ez a visszatérés még tragikusabb lesz Szlovákia számára. Fico Pellegrinivel és a fasisztákkal tudja, hogy ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy meglógjanak az igazságszolgáltatás elől. (…) Az SaS pedig azzal, hogy kilép a kormányból, tulajdonképpen lehetővé teszi azt, ami ellen évek óta küzd. A demokrácia újbóli elrablását, a maffia visszatérését és esetleges újabb politikai gyilkosságokat Szlovákiában. Tényleg ezt akarják az SaS emberei? Komolyan kétlem, máshogy ismerem őket…

 

– A politikai tárgyalásokon az SaS vezetői azzal érveltek, hogy számukra azért lenne előnyös kilépni a kormányból, mert Igor Matovič népszerűtlen, nekik viszont nagyobb a népszerűségük. (…) Mi az emberektől arra kaptunk bizalmat, hogy jó és rossz időkben egyaránt irányítsuk ezt az országot, és ne futamodjunk meg az út közepén csak azért, mert a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy… Tényleg ezt akarják az SaS-esek? Komolyan kétlem… (…)

 

– Igen, lehet, hogy az SaS több szavazatot szerezne most, mint a többi választáson, de a demokratikus pártok összességében veszítenének, mert ismét megmutatnák a választóknak, hogy 4 évig sem bírják ki. A Smernek, a Hlasnak és a kormányban velük együtt lévő fasisztáknak pedig talán még alkotmányos többségük is lenne, és akkor látnánk aztán mindannyian, mit jelent a demokrácia elrablása, a Moszkva felé irányulás, a politikai üldözés és az állam hanyatlása. (…)

 

– Nem, jelenleg Szlovákia számára valóban nincs jobb alternatíva, mint az OĽANO, a Sme rodina, az SaS és a Za ľudí koalíciós kormánya. Tisztában vagyok minden problémával, nézeteltéréssel és hibával, beleértve a miénket is az OĽANO-ban. Ennél jobb alternatíva azonban nem létezik. Csak rosszabb. Ezért arra kérem kedves SaS-es barátaimat, hogy ne hozzanak olyan döntést, amely a kormány bukásához vezet. Ellenkezőleg, térjünk vissza a tárgyalóasztalhoz, és tanuljunk az elkövetett hibákból. (…)

 

– Arról mindenkit biztosíthatok, hogy az előrehozott választásokon biztosan nem fogunk alkudozni. Ilyen őrültségre már egyszer sor került a Radičová-kormány értelmetlen bukásának után, de mi nem veszünk részt Szlovákia polgárainak az elárulásában. Még akkor sem, ha valakinek a felmérések szerint most így jön ki a számítása. Jelenleg a stabilitás és a felelősség a legfontosabb. (…) Mi továbbra is a jelenlegi koalícióval szeretnénk kormányozni. Tanulni a hibákból, és befejezni a 4 évet.

 

Miről is van szó valójában? Mindenről! A hazánk jövőjéről. Maffia vagy igazságszolgáltatás. Felelősség vagy politikai játszmák. Szabadság, demokrácia vagy oligarchia. Büszke, Nyugat-orientált Szlovákia vagy Moszkva előtti hajbókolás.

 

Az SaS-nek ma lehetősége van választani. Felelősséget kérek és józan ész után kiáltok …

 

Facebook: Jaro Naď – minister obrany SR, OĽaNO

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket