Jaroslav Daniška: Oroszország mint terrorista állam? Ez a parlament nem képviseli a polgárokat - Körkép.sk
Janka, Zsanett
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jaroslav Daniška: Oroszország mint terrorista állam? Ez a parlament nem képviseli a polgárokat

2023. febr. 18. 09:13

Nyitókép: Peter Osuský a Ondrej Dostál. Foto: Jakub Kotian/TASR

 

(…)

 

Az egész teljesen abszurd: miért kell a szlovák politikusoknak radikálisabbnak lenniük az amerikaiaknál, és a legnagyobb oroszellenes héják közé tartozniuk Ungvártól nyugatra?

 

Figyeljék csak meg, hogy ez már régóta ismétlődik.

 

Amerikában a Kongresszus is felszólította a külügyminisztert, hogy a kormány vegye fel Oroszországot a terrorizmust támogató államok listájára. Blinken azonban majdnem egy éve nem hajlandó erre. Valószínűleg tudja, miért.

 

A szlovák parlament 78 képviselője viszont radikálisabb, mint az amerikai külügyminiszter. Vajon tudják ezt?

 

Elnézést, rossz kifejezést használtam. Nem a radikalizmusról van szó, mert az OĽaNO, SaS és Sme rodina képviselőit, akik átvitték ezt a javaslatot, valami más jobban jellemez. Az éretlenség. Komoly, mély és kirívó éretlenség. Fanatikusokká válnak, ahol az érzelmek felülkerekednek az értelem felett.

 

A radikálisoknak készen kell állniuk a harcra. A mi héjáink azonban csak a szavakkal tudnak harcolni. És szeretik ezt csinálni. Lássunk erre további két példát.

 

A Krími hídon tavaly októberben történt robbanás után Naď védelmi miniszter úgy kommentálta az egészet, mint egy születésnapi ajándékot az orosz elnöknek. A két lengyel polgár halála után, akiket ukrán rakéta talált el, Krúpa parlamenti képviselő azzal vádolta Oroszországot, hogy megtámadott egy NATO-tagállamot.

 

Naď és Krúpa tudják egyáltalán, hogy mit csinálnak? Egyetlen másik európai miniszter, és természetesen az amerikai kormány egyetlen minisztere sem tenne ilyesmit. Mert ők egy államot képviselnek, és ez magában foglalja a viselkedés bizonyos kontrollját is.

 

(…)

 

Hihetetlenül abszurd az egész. Nincs erős hadseregünk, lakosságunk el akarja kerülni a háborút Oroszországgal, és a politikusaink által megfogalmazott nézeteknek nincs többségi támogatottsága Szlovákiában.

 

(…)

 

Vajon az olyan képviselők, mint Dostál, Osuský, Šeliga, Kolíková vagy Žitňanská, akik ezt a határozatot előterjesztették, valamint a további másik 70 képviselő, akik felemelték a kezüket, tudatosítják, hogy annak is meglehet a következménye, ha valakit terrorizmust támogató állammá nyilvánítanak?

 

(…)

 

Tudatosítják, hogy a csatatéren, ebben a véres és szörnyű háborúban Oroszország jelenleg viszonylagos előnyben van, Ukrajna pedig fél a következő offenzívától? Tudatosítják, hogy még ha csoda történne is, és az ukránok 2022. február 23-a vagy 24-e előtt valahogy a határhoz szorítanák Oroszországot, az még nem lenne a háború vége? Részt vettek már a képviselőink egy olyan vitán, amely arról szól, hogy elméletileg egyáltalán lehetséges-e katonailag legyőzni egy atomhatalmat? Megértették annak a 40 000 szlovák fiatalnak az üzenetét, akik nem akarnak és nem is fognak harcolni Oroszország ellen?

 

(…) Nem azért teszik ezt, mert idealizálják Oroszországot, és nem is azért, mert a győzelmét kívánják, vagy mert helyeslik ezt a háborút. Egyszerűen nem hunyják be  a szemüket a valóság elől. Ellentétben 78 képviselőnkkel.

 

Nálunk nemcsak háború van, hanem demokráciaválság is. Igaza van az elnöknek, mielőbb meg kell tartani a választásokat. Ez a parlament nem képviseli a polgárok akaratát.

 

Štandard.sk, Jaroslav Daniška: Rusko ako teroristický štát? Tento parlament občanov nezastupuje

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Guli
2023. febr. 24. 06:57

Tökéletes leírása a valóságnak. Ennyi műveletlen, felelőtlen politikus, parlamenti képviselő, mint amennyi jelenleg a színtéren található még nem volt Szlovákiában. Mág a Luptáknak is meg volt a magához való józan paraszti-munkás esze. No, de ezek... Gusztustalan a szervilitásuk, jellemtelenségük, lojalitásuk. Mielőbb időelőtti választásokat!

    Petike
    2023. febr. 24. 15:32

    ez a kremli propagandát fújo Daniška még mindig nem fogta fel hogy Oroszország az agresszor és Ukrajna a védekezo.Ukrajnának joga van az onvédelemre.Számunkra ez létkérdés hogy a ruszkik minél távolabb legyenek határainktol és ezért kell fegyverekkel is támogatni A parlament dontésével teljes mértékben egyeértek Oroszország IGENIS egy TERRORISTA állam.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket