Vilhelmina
  • HUF: 360.26
  • USD: 1.18
  • 12 °C
  • 26 °C

Ľubomír Jaško: Ha Kiskáék középre orientálódnak, könnyel elveszhetnek

2020. aug. 05. 22:24

Nyitókép forrása: aktuality.sk/A képen Juraj Šeliga, a Za ľudí képviselője, a parlament házelnök-helyettese látható, akiről nemrég kiderült, hogy mégsem méretteti meg magát a Za ľudí tisztújításán a pártelnöki posztért.

 

(…) Veronika Remišová ahol tudja, a Za ľudí centrista jellegét hangoztatja, a szélsőségek közti középutat, ami nem liberális de nem is erőteljesen konzervatív – ami valahol Matovič populizmusa és az SaS kizárólagossága között található.

 

Ez első hallásra szimpatikusnak tűnhet, de épp ez a centrista hozzáállás vezethet a párt unalmassá válásához és kiszorulásához. (…)

 

Remišová politikai képességei egyelőre a legendák kategóriájába esik. Tapasztalata egy részét Igor Matovič mellett szerezte, akitől azonba ma a Za ľudínak el kellene határolódnia.

 

A pillanatnyi karizma (és népszerűség), amit korábban a smerellenes nyomással szereztek, kifulladt, már csak az emléke van meg. Ettől az emléktől eltekintve Remišovának már csak az ambíciója maradt, ami egy politikus számára nélkülözhetetlen, de azért jobb, ha konkrét képességekkel jár együtt.

 

Miroslav Kollár győzelmben [a pártelnökválasztáson] még a fogadóirodák sem hisznek. A párt kritikus helyzetének köszönhetően mégis van rá esély, hogy az élre törjön. (…) Kollár – úgy tűnik – képes a pártot más súlycsoportba juttatni. Akárhogy is végződik a pártelnök megválasztása, a Za ľudí számára a legfontosabb az lesz, hogy új vezetője elkerülje a párt szétesését vagy megszűnését. (…)

 

Aktuality.sk, Komentár Ľubomíra Jaška: Ak kiskovci chcú byť v strede, môžu sa v ňom stratiť

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket