Gellért, Mercédesz
  • HUF: 355.73
  • USD: 1.17
  • 12 °C
  • 26 °C

Magyaroké: Stockholm…

2021. aug. 04. 17:19

Nyitókép: Facebook

 

Ez a bejegyzés nem a svéd fővárosról szól. Hanem rólunk, ill. a rajtunk, felvidéki magyarokon eluralkodó aggasztó magatartásról, és annak a lehetséges megváltoztatásáról. Amíg ez nem következik be, nyomásgyakorlásként egymást követik Korčok szlovák külügyminiszter magyarellenes és uszító megnyilvánulásai.

 

A Stockholm-szindróma egy torz lélektani válasz, egy hamis védekezési forma. Az esettanulmányok bebizonyították, hogy az áldozat már a legalapvetőbb gesztusokért cserébe is pozitív érzéseket táplál a fogvatartója iránt. Elutasítja az együttműködést a kiszabadítóival szemben, és végül csak az elkövetők emberségét érzékeli, mert úgy véli, hogy ugyanazok a céljaik és értékeik.

 

𝐄𝐥𝐠𝐨𝐧𝐝𝐨𝐥𝐤𝐨𝐝𝐭𝐚𝐭𝐨́, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐚 𝐟𝐞𝐥𝐯𝐢𝐝𝐞́𝐤𝐢 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐤𝐚𝐢 𝐞𝐥𝐢𝐭 𝐳𝐨̈𝐦𝐞 𝐚 𝐩𝐢𝐥𝐥𝐚𝐧𝐚𝐭𝐧𝐲𝐢 𝐡𝐚𝐬𝐳𝐨𝐧𝐬𝐳𝐞𝐫𝐳𝐞́𝐬 𝐞́𝐫𝐝𝐞𝐤𝐞́𝐛𝐞𝐧 𝐠𝐲𝐨𝐫𝐬𝐚𝐛𝐛𝐚𝐧 𝐞́𝐬 𝐠𝐲𝐚𝐤𝐫𝐚𝐛𝐛𝐚𝐧 𝐞𝐬𝐞𝐭𝐭, 𝐞𝐬𝐢𝐤 𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐚 𝐒𝐭𝐨𝐜𝐤𝐡𝐨𝐥𝐦-𝐬𝐳𝐢𝐧𝐝𝐫𝐨́𝐦𝐚 𝐜𝐬𝐚𝐩𝐝𝐚́𝐣𝐚́𝐛𝐚, 𝐦𝐢𝐧𝐭 𝐚 𝐡𝐞́𝐭𝐤𝐨̈𝐳𝐧𝐚𝐩𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫𝐞𝐤. Viszont az illetékes vezetők gyarlósága, ugyanakkor ragadós példamutatása, vagy nyomásgyakorlása a közösség jelentős részét is magával rántotta, rántja.

 

(…)

 

𝐀 𝐡𝐚𝐦𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐠𝐟𝐞𝐥𝐞𝐥𝐞́𝐬𝐢 𝐤𝐞́𝐧𝐲𝐬𝐳𝐞𝐫 𝐤𝐞𝐬𝐞𝐫𝐮̋ 𝐠𝐲𝐮̈𝐦𝐨̈𝐥𝐜𝐬𝐨̈𝐤𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐦. 𝐈𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐫𝐨𝐥𝐡𝐚𝐭𝐣𝐮𝐤 𝐚 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐬̌-𝐝𝐞𝐤𝐫𝐞́𝐭𝐮𝐦𝐨𝐤 𝐮̈𝐠𝐲𝐞́𝐧𝐞𝐤 𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞𝐳𝐞́𝐬𝐞́𝐭. Ezen a téren a mai politikusaink részéről hosszú ideje teljes közönnyel találkozunk.

 

A kitelepítési emlékművek felavatásában és megkoszorúzásában jók vagyunk. Azonban ez túl kevés. Az áldozatokat ennyivel nem kárpótolhatjuk és saját magunkat sem csaphatjuk be, hiszen Beneš egyes rendelkezések következményei ma is utolérnek bennünket. 𝐀 𝐌𝐚𝐠𝐲𝐚𝐫𝐎𝐊! 𝐚́𝐥𝐭𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐠𝐡𝐢𝐫𝐝𝐞𝐭𝐞𝐭𝐭 𝐅𝐞𝐥𝐯𝐢𝐝𝐞́𝐤𝐢 𝐊𝐨𝐧𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚́𝐜𝐢𝐨́ a kitöltőt emlékezteti arra, hogy „𝑎 𝐵𝑒𝑛𝑒𝑠̌-𝑑𝑒𝑘𝑟𝑒́𝑡𝑢𝑚𝑜𝑘 𝑠𝑧𝑎́𝑧𝑒𝑧𝑟𝑒𝑘 𝑒́𝑙𝑒𝑡𝑒́𝑡 𝑡𝑒𝑡𝑡𝑒́𝑘 𝑡𝑜̈𝑛𝑘𝑟𝑒 𝑒𝑡𝑛𝑖𝑘𝑎𝑖 𝑎𝑙𝑎𝑝𝑜𝑛. 𝐴 𝑠𝑧𝑙𝑜𝑣𝑎́𝑘 𝑎́𝑙𝑙𝑎𝑚 𝑚𝑎 𝑖𝑠 ℎ𝑖𝑣𝑎𝑡𝑘𝑜𝑧𝑎́𝑠𝑖 𝑎𝑙𝑎𝑝𝑛𝑎𝑘 𝑡𝑒𝑘𝑖𝑛𝑡𝑖 𝑘𝑢̈𝑙𝑜̈𝑛𝑏𝑜̈𝑧𝑜̋ 𝑖𝑛𝑔𝑎𝑡𝑙𝑎𝑛-𝑘𝑖𝑠𝑎𝑗𝑎́𝑡𝑖́𝑡𝑎́𝑠𝑜𝑘 𝑠𝑜𝑟𝑎́𝑛 (𝑝𝑙. 𝑎𝑢𝑡𝑜́𝑝𝑎́𝑙𝑦𝑎-𝑒́𝑝𝑖́𝑡𝑒́𝑠)”. A közösség véleményének figyelembe vételével ugyanakkor 𝐦𝐞𝐠𝐨𝐥𝐝𝐚́𝐬𝐭 𝐤𝐢́𝐧𝐚́𝐥: 𝐸𝑔𝑦𝑒𝑡𝑒́𝑟𝑡 𝑒𝑔𝑦 𝑜𝑙𝑦𝑎𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒́𝑧𝑒𝑡 𝑙𝑒́𝑡𝑟𝑒ℎ𝑜𝑧𝑎́𝑠𝑎́𝑣𝑎𝑙, 𝑎𝑚𝑒𝑙𝑦𝑛𝑒𝑘 𝑓𝑒𝑙𝑎𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑒́𝑠 𝑐𝑒́𝑙𝑗𝑎 𝑎 𝐵𝑒𝑛𝑒𝑠̌-𝑑𝑒𝑘𝑟𝑒́𝑡𝑢𝑚𝑜𝑘 𝑢̈𝑔𝑦𝑒́𝑛𝑒𝑘 𝑡𝑒𝑙𝑗𝑒𝑠 𝑟𝑒𝑛𝑑𝑒𝑧𝑒́𝑠𝑒 𝑙𝑒𝑛𝑛𝑒? Mi a megoldás? A Beneš-dekrétumok ügyének teljes rendezése.

 

Ennek előfeltétele, az alapvető emberiesség értelmében az áldozatok iránti tisztelet és e terhes múlt rendbetételének együttes szándéka. Következménye pedig a megbékélés lehet, amely a szlováksággal való együttélésünkben óriási és kölcsönösen haszos energiákat szabadíthat fel.

 

A döntés a mi kezünkben van. Megelégszünk-e a jelenlegi Stockholm-szindrómás, azaz a teljes önfeladást eredményező állapottal, avagy a megoldás érdekében elébe megyünk-e a bajnak? 𝐌𝐞𝐫𝐮̈𝐧𝐤-𝐞 𝐭𝐢𝐬𝐳𝐭𝐚 𝐥𝐚𝐩𝐨𝐤𝐤𝐚𝐥 𝐣𝐚́𝐭𝐬𝐳𝐯𝐚, 𝐮̈𝐠𝐲𝐮̈𝐧𝐤𝐞𝐭 𝐧𝐲𝐢́𝐥𝐭 𝐬𝐢𝐬𝐚𝐤𝐨𝐬 𝐡𝐚𝐫𝐜𝐛𝐚𝐧 𝐟𝐞𝐥𝐯𝐚́𝐥𝐥𝐚𝐥𝐯𝐚, 𝐚 𝐦𝐞𝐠𝐨𝐥𝐝𝐚́𝐬𝐭 𝐞𝐠𝐲𝐞́𝐫𝐭𝐞𝐥𝐦𝐮̋𝐞𝐧 𝐤𝐢𝐦𝐨𝐧𝐝𝐯𝐚 𝐛𝐢𝐛𝐥𝐢𝐚𝐢 𝐃𝐚́𝐯𝐢𝐝𝐤𝐞́𝐧𝐭 𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐲𝐨̋𝐳𝐡𝐞𝐭𝐞𝐭𝐥𝐞𝐧𝐧𝐞𝐤 𝐭𝐮̋𝐧𝐨̋ 𝐆𝐨́𝐥𝐢𝐚́𝐭 𝐞𝐥𝐞́ 𝐟𝐮𝐭𝐧𝐢 𝐞́𝐬 𝐥𝐞𝐠𝐲𝐨̋𝐳𝐧𝐢 𝐨̋𝐭? Korčok miniszter bejegyzése a bátor kiállás helyességét igazolja, hiszen a sérelmek szőnyeg alá seprése, a mosolydiplomácia csak ideig-óráig működik, és láthatóan egyik félnek sem kedvez. Úgy vélem, hogy a megoldás egyértelmű, már ha még nem hatalmasodott el rajtunk a Stockholm szindróma.

 

Facebook: Magyaroké

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. aug. 05. 17:04

Ha valakinek fentartasai voltak egy egyseges magyar kepviselettel most mar vilagossa valik miert kell.

Zoz
2021. aug. 05. 22:08

1 tábla teszek a nyakamba és végig sétálok a főúton. Táblán az lesz írva "Bűnös vagyok! Aláírás: Benes"

    Bendegúz Ábrahám
    2021. aug. 05. 22:46

    De még azt ís írd oda, hogy háborős bűnös is vagyok, mert még az is biztosítva van a mai törvényekben, ha magyarnak vallod magad.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket