Ipoly
  • HUF: 345.32
  • USD: 1.18
  • 21 °C
  • 27 °C

Marek Vagovič: Kyselica visszatérhet a parlamentbe. Feltételekkel

2020. Júl. 30. 08:18

Nyitókép: aktuality.sk

 

Lukáš Kyselica távozása logikus lezárása az ügynek, mely jobban veszélyeztette a kormány hitelességét, mint a vitatott diplomamunkák. Bennfentesek szerint viszont bizonyíték van arra, hogy a katonai szolgálat ügynökeként visszautasította, hogy kompromittáló anyagokat gyűjtsön az OĽaNO kulcsembereire.

 

Hirdetés(x)

A Gorilla nyomozati csoport vezetőjeként Kyselica folytatta elődje, Marek Gajdoš munkáját. Mindketten szerették volna lezárni sikeresen lezárni ezt az érzékeny témát.

 

Kyselica is megtapasztalta felettesei és a speciális ügyész, Dušan Kováčik ellenállását. Ennek ellenére nem hajlott meg a gerince, és ragaszkodott az elveihez.

 

Kyselicának köszönhető az is, hogy napvilágot látott az a szakértői vélemény, mely megerősítette a Gorillán hallható hanganyag valódiságát. Azaz Ficoét és Haščákét is.

 

Furcsa hátsó ajtók

 

Amikor Kyselica távozott a rendőrségtől, tisztességes ember hírében állt, aki az igazságszolgáltatás oldalán állt. Politikai ajánlatot kapott Igor Matovičtól, melyet kihasznált.

 

Abban az időben azonban már hónapok óta átvilágítás alatt állt a katonai hírszerzés részéről, akiknek elkezdett dolgozni, mégpedig ugyanabban az időben, amikor úgy döntött, hogy politikai pályára lép.

 

Amiről senkinek nem beszélt, ami formálisan rendben volt. A titkosszolgálat tagjának hallgatnia kell még saját felesége előtt is. Csakhogy a politika a bizalomról is szól.

 

Elsősorban Matovičhoz, aki megszólította őt, hogy segítsen az OĽaNO-nak. Mely akkoriban nem állt jól, preferenciáit tekintve ott táncolt valahol a parlamenti küszöb környékén.

 

Kyselica erősítést jelentett, amiről az a sok egyéni karika is tanúskodik, amiket a választásokon összegyűjtött. Nyilván nem számolt vele, így nyitva hagyta a hátsó ajtót is a titkosszolgálatnál, arra az esetre, ha nem jönne össze a dolog az OĽaNO-nál.

 

Összeférhetetlenség

 

Kyselica két lovat ült meg egyszerre, melyek kölcsönösen kizárják egymást, ami hiba volt. Nem lett volna szabad aláírnia a tittkosszolgálathoz, vagy pedig nem kellett volna elfogadnia Matovič ajánlatát. Összeférhetetlen helyzetbe került, ami tarthatatlan volt.

 

Ha már egyszer úgy döntött, hogy a pénz miatt (és a magasabb szolgálati nyugdíj érdekében) a titkosoknak is dolgozik, legkésőbb január 1-jén fel kellett volna mondania, amikor lezárt a naptári év.

 

(…)

 

Aktuality.sk: Komentár Mareka Vagoviča

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket